úterý 8. března 2011

Sonic Avenues/Steve Adamyk Band „Euro tour 2011“


7“EP (P.Trash records)

Aparáty na maximum, hitové riffy a rozladěný zvuk, to je oscilují podoba punku označovaná jako power pop. Trend? U nás rozhodně ne! Ve světě? No nevím, spíš bych řekl, že se hodně hardcore punk muzikantů vrací k muzice, kterou poslouchali ve svých mladých letech - alespoň Dave ze Steve Adamyk, se při emailování ukázal jako velký nadšenec do ranného Dr.Strange punku a kapely Weston. V každém případě škatulka „power pop“ nabízí spoustu skvělých skupin a špička pomyslného ledovce je lokalizovaná v Kanadě. Právě odtamtud pochází Sonic Avenues a Steve Adamyk Band. I vydavatelská ručička ukazuje na Kanadu, potažmo Going Gaga records (http://goinggagarecords.bigcartel.com/) a jednoznačně na německý label P.Trash records. Právě na P.Trash vychází pro společné EURO turné Sonic Avenues / Steve Adamy Band společný „tour“ singl.

Sonic Avenues, Montreal power pop punk parta. Venku mají redutní LP na Gong Gaga Records (v reedici vyšlo na Taken By Surprise / Sabotage). Garážový zvuk, chytlavé melodie a emotivní linky zahrané zvláštně ležérním (přirozeným) způsobem. Produkují inzenzivní a silně výbušnou směs, která kroutí nohy. Sonic Avenues pro společné Ep přichystali 2 pecky s obdobně hitovým potenciálem, který dýchá z jejich debutní desky. Chci víc!

Steve Adamy Band jsou z stejně jako S.A. z Kanady. V sestavě jsou členové Crusades, Sedatives, The Creeps, Mother’s Children, Year Zero, Buried Inside (Emmanuel Sayer) a snad ještě několika dalších. Retro PUNK, vzpomínky na ranný Dr.Strange pop punk, Sinkhole a Weston, zahrané s pop odérem Buzzcocks. Jejich strana jsou dvě písničky, vlastní „Bored Of Love“ a předělávka od parádní kapely z Německa – Idle Hands. Sedatives s nimi jeli společné koncerty a coverem „Eternal Isolation“ z debutního singlu, jim chtěli složit poklonu!

UF, paráda! Obě kapely jsou pop i punk v jednom. Buďte si jistí, že pražská zastávka obou kapel, v rámci jejich evropského turné bude stát za pozornost. Pokud se nepletu, tak podobné kapely tady u nás moc často nehrají. Abych nezapomněl, pokud si kupujete vinyly – doporučuji se zakoupením singlu neváhat, například album Steve Adamyk Band je již vyprodané :(! (S)

http://www.ptrashrecords.com

Žádné komentáře: