sobota 20. dubna 2024

Cimiterium / Slavery - split
























7"EP (Phobia Records)

Jednou z novinek na tuzemském labelu Phobia Records je společný split Cimiterium z Melbourne (Austrálie) a Slavery z Prahy. Nahrávka vychází na singlu a propojuje dvě kapely z různých světadílů oddané stylu stenchcore.  

Tam kde položili základní kameny kapely jako Bolt Thrower, Axegrinder, Amebix, Sacrilege a určitě i Instinct Of Survival, Cimiterium a Slavery pokračují. Nekopírují, jen ctí kořeny stylu! EP je brutální jízda - ano, hrne se na mně hrubý zvuk, kde je silná dávka metalu namixovanovaná s crustem. Hrubé, špinavé a asociální! Obě kapely mají na EP po jednom songu a poslech "bolí" od prvních vteřin. 

Hrubý metalický zvuk  je namixovaný s death metalem i crustem a dovedu si představit, že tohle by mohla být hudební kulisa k apokalypse, konci světa. Možná by desku mohli pouštět v rozpadlých supermarketech. Ale to se bavíme stylem "představte si to", ok? Hudba jde ruku v ruce s grafickým vizuálem, který je klasicky crustový - ano hroby, lebky, meče. Artwork je z pera Stivart (VISIONS OF WAR) a má svůj specifický vytříbený styl. Je to stylové a temné. 

Přenoska zapadne do drážek vinylu, z reproduktorů slyším těžký, hrubý a velice metalický zkreslený zvuk. Ne, vůbec se nejedná o krystalicky čistý zvuk, je crustově špinavý. Cimiterium se s tím moc nemazlí! Pár zvuků a jde se na to. Loni jim na Phobia Records vyšel repress jejich dalšího EP u labelu seženeš i mraky "merche". Nahrávka si mně velice brzy podmanila svým hustým valivým zvukem, nad kterým se vznáší stejně hrubý vokál. Je to hrubé a není kam uhnout.

Slavery začínají vyhrávkou, která pozvolna (jak jinak) přejde do mixu metalického crustu s metalem. Začátek je pozvolný, zvuk je čitelný. Má to sílu a nechvátá se. Prázdnota koloběhu je dlouhá skladba, stopáž cca 5:51 a k destrukci se propracováme postupně. Styl je tady opět daný - crust metal, smyčky a hrubý vokál. Zní to hodně dobře, za mně snad i lepší než kolegové ze země klokana Skipyho. Nejsme ale na závodech a to co Cimiterium začali, Slavery dokončili!

Poklona pro Phobia Records, že stále vydává EP a navíc s takhle kvalitní crust-metal stravou pro uši! Skvělé provedení, tím myslím lepenou kapsu a insert s texty. Super! (S)

phobiarecords.bc.com 
phobiarecords.net

Desku věnoval Phobia Records, díky!

Žádné komentáře: