pondělí 17. srpna 2020

Breaker Breaker – Wreckin´ Machine


12”LP (Rokka Records)

Co se ukrývá pod názvem Breaker Breaker? Může to být třeba akční film Breaker! Breaker! (Bourák) s Chuckem Norrisem. Já ale budu psát o US kapele z Portlandu ve státě Oregon, kteří si dali jméno Breaker Breaker. „Wreckin´ Machine“ je jejich debutní album z roku 2016. V čele kapely stojí persóna jménem Timmy Rokket, chlápek který má kolem sebe další dva borce. Všechno se točí ale hodně kolem něho! Jeho jméno je zajímavé i tím, že je bubeníkem P.R.O.B.L.E.M.S., kteří jsou u nás v známý díky jménu Kelly Halliburton, koncertům a singlem na Gasmask Records.

Logo Breaker Breaker jsou dvě písmena BB a nese se v podobném duchu jako Boston Strangler logo. Hodně se mi to líbí! Neber to ale jako nápovědu, snad jen moji osobní poznámku pod čarou. S Breaker Breaker se nebudeme pohybovat v hardcore – ani na punkovém hřišti. Nejvýstižnější popiskou bude slovo rock´n´roll. Wesley Willlis měl pecku „Good news is rock n' roll ...“ , Joey Ramone „Rock 'N Roll Is The Answer“ … Ano, i rock´n´roll má mnoho podob. Myslím si, že tohle slovo zcela vystihuje kapelu Breaker Breaker a jejich debut. Již podle fotek v bookletu desky je jasné, že pánové dají hodně na „imidž“ (ve stylu Mötley Crüe) a rock´n´roll je pro ně hodně důležitým slovem!

A vlastně je to je celý poměrně jednoduchý - pokud je pro Tebe rock´n´roll vším, vše je pak celkově jednodužší! Deska „Wreckin´ Machine“ je o silných kytarových riffech, vyhrávkách, heavy odéru a o divoké jizdě v levém jízdním pruchu! Je to chytlavý, nakažlivý a trochu nebezpečný tím, že se Ti do pravého jízdního pruchu nebude chtít ani trochu vracet! Rock 'N Roll Is The Answer! Víc nemá cenu psát ... (S)

Breaker Breaker

PS: deska „Wreckin´ Machine“ je myslím již vyprodaná. V loňském roce ale kapele vyšlo další album “Burn It Down” (Dead Beat Records). Pokud slyšíš na popisky heavy metal, hard rock, punk, rock & roll ... potom dostaneš pokračování debutní desky. Všechno se bude opět točit kolem jména Timmy Rokket, který se na ní obklopil zase jinými borci.

Žádné komentáře: