neděle 24. února 2019

The Ratchets - Gotta Be Cool

7“EP hologram (Pirates Press Records)

The Ratchets jsou parta z New Jersey. Hrají rock’n’roll punk rock a svým stylem mně zaujali již před pár lety debutní deskou Glory Bound. Hrají čitelný rock’n’roll punk (rock), podtrhnutý vlastním rukopisem a z jejich tónů dýchne svěží větřík. Cítím z nich odér The Clash, Joe Strummera & Mescaleros, Social Distortion … Zároveň se mi vybaví skladba Joey Ramona Rock 'N Roll Is The Answer. Snad mají s tímto sloganem stylově i něco společného. The Ratchets vychází z kořenů, ctí je, a tahle patina je z nich je cítit prvních nahrávek. V ruce držím singl Gotta Be Cool z loňského podzimu, který přináší dvě nové pecky. Od svého vzniku (2006) jsou vydavatelsky spojeni s labelem Pirates Press a nemění se na tom nic ani s EP Gotta Be Cool.

EP vychází po menší odmlce a je hlášením, že The Ratchets jsou „zpátky ve městě“. Můžeme ho považovat i za předzvěst nové desky First Light a kompilačního alba Odds & Ends. EP, i obě nahrávky, vyšly v téměř stejný čas. Na singlu uslyšíme dvě pecky, písničku Gotta Be Cool, která je na zmíněné velké desce (vyšla i na promo flexi). Gotta Be Cool je vzdušná pecka s atmosférou prvního prázdninového dne (nebo dovolený). Na B-straně je předělávka Rock & Roll od L.Reeda, kterou najdeme i na Odds & Ends. Nálada je podobná - rock’n’roll je stále ve hře. Obě to jsou skvělý pecky, melodický, povznášející …

Pokud Tě The Ratchets chytnou, dvě písničky Ti budou samozřejmě málo. Slabou záplatou může být informace, že tenhle singl je vychází jako hologram vinyl hologram. Pirates Press často přichází s něčím novým, vinyl jako formát, posunují stále kupředu. Hologram na A straně vypadá opravdu perfektně. Rock’n’roll je krvavej sport. The Ratchets hrají jeho svěží podobu, na nic si nehrají, a jejich písničky mají sílu. (S)

piratespressrecords.com

Track list:
A Gotta Be Cool
B Rock & Roll

Žádné komentáře: