pátek 2. prosince 2016

THE JUNK FOOD - We Don’t Have a Hit



7“EP (DIY)

Jako blesk z čistého nebe se zrodila kapela s názvem THE JUNK FOOD. Svůj první koncert odehráli letos v listopadu a start pojali ve velkém stylu - s kompletním play listem, stylově vyladění a debutním singlem, vydaným ve vlastní režii. THE JUNK FOOD jsou čtyřlístek lokalizovaný mezi Prahou a Mělníkem (v sestavě najdeme dva členy Cirguz). Čtyřlístek - George Junk Food, Cheap Pete, Peroxid Love a Johnny I Don't Care - jsou na začátku, ale evidentně připravení a „v plné zbroji“. Cítím mladost, neklid a za své hrdě pojali heslo Cheap, fast & easy!

Nejen Johny Cash měl rád černou barvu, „i always dress in black“, ale i THE JUNK FOOD ji pojali za sobě vlastní. K depešákům mají ale daleko, jejich parketou je garage, punk, rock'n'roll. Kapel podobného ražení u nás moc nejsou, ale jak je vidět první vlaštovky přilétají! Ve vlastním nákladu vypustili singl s názvem We Don’t Have a Hit, na kterém jsou dvě pecky přesně v duchu svého hesla Cheap, fast & easy! – perfektní a chytlavý písničky, s nepostradatelnou garážovou patinou. Jo, název singlu vtipně koresponduje s obsahem a osobně si nemyslím, že skladby jsou spíš hitový:). Mají svůj potenciál a THE JUNK FOOD to šlape! „Alone In My Town“ je postavená na odcizení ve své domovině, pocitem který poznal možná každý. Hudebně poměrně rychlý, energický garage, punk, rock'n roll a se zvláštní nostalgickou patinou ale The Animals, Mamas & The Papas. Závanem starých časů. Odcizení zůstává i ve „Screamin' Blues“. Osobně si jdu raději zaběhat do lesa, ale THE JUNK FOOD dají nejspíš přednost pití levného vína.

Jak je vidět heslo „rock'n roll is dead“ neplatí a odpověděl bych názvem skladby Joey Ramona „rock’n roll is the answer“. Perfektní začátek se vším všudy a já se těším na živé vystoupení! Gabba Gabba Hey! (S)

thejunkfood.bandcamp.com

PS: Chcete další informace o singlu? Nahrávalo se v Analogo studiu s následným mixem u Amaka v Golden Hive. EP vychází na sedmipalci vlastním nákladem 100 kusů s obalem ve dvou variantách. K mání bude na koncertech nebo přes email thejunkfoodpunk@gmail.com.

Žádné komentáře: