středa 19. února 2014

Captain Cleanoff / The Kill – split

7“EP (Psychocontrol Records)

Grindcore split, hudební tsunami. Připravte se na to, že poběžíme šílenou rychlosti a ve zběsilém rytmu. Doprovod bude dotvářený množstvím zvratů, více nebo méně krkolomných, a kvílení ze všech světových stran. Doběhnou jen ti silní. Test koncentrace? Hudební terror? Grindcore split roku 2013? Žádný soutěžení, muziku neberu jako olympiádu. Split singl Captain Cleanoff/ The Kill je pozdravem ze země protinožců a vyšel na přelomu dubna/května loňského roku na Psychocontrol Records. Myslím si, že obě party patří mezi současné grindcore špičky a ani nevím, proč píšu o desce až teď.  Protáčím ji na gramofonu tak dlouhou dobu. Jestli se ptáte, jestli ještě leží v krabicích Psychocontrol distra? Odpovím, že si tím nejsem tak jistý, pokud vím, jedna z posledních informací byla, že je skoro vyprodaný.

The KILL - grindcore z australského Mebourne. Jejich strana singlu přináší nahrávku pojmenovanou "Shower Of Bricks", která původně vyšla na " USA tour edition" MCD v limitovaném nákladu 100 ks (venku je i kazeta). Pro vinylovou podobu se našel skvělý partner Captain Cleanoff. The KILL hrají těžkotonážní grindcore a venku již mají i skvělou velkou desku „Make 'Em Suffer“ (To Live A Lie), split s Birdflash a na polském labelu Selmadegod jim vyšlo v/a CD „Antigama + The Kill + Noisear“. Jako šibalský kousek beru split „The 48 Second Split“ s Insect Warfare (kazeta původně vyšla na Torture Garden Picture Company) a flexi verze na německém Regurgitated Semen Records, neboli RSR. Skvělý nápad, časově nic moc, ale zase delší než split Napalm Death / Electro Hippies, že? GRIND!

Ale zpátky ke splitu, druhá strana patří Captain Cleanoff. Začnu „omáčkou“, která mně zaujala. Po bližším ohledání jsem zjistil, a velice mně to překvapilo, že jejich bubeník Murray Ruse (Conation, Captain Cleanoff) je od roku 2011 bubeníkem melodického punkrocku ze Sydney Hard-Ons. Znáte? Pro mě super informace, které si cením stejně jako faktu, že Rodrigo Alfaro ze Satanic Surfers (a více samozřejmě) hraje v Sewn Shut. Ber to jako poznámku pod čarou. Captain Cleanoff hrají těžkotonážní grindcore, což je myslím pro grindheads obecně známé. Stejně jako The Kill jsou z Austrálie a v ČR již nějaké koncerty odehráli. Na českém labelu Obscene jim vyšlo i album "Symphonies Of Slackness" (2008).

Jedno z posledních nahrávek je "Europe 2013 Tour CD", které vyšlo na Blastasfuk Grindcore (dělá ho kytarista The Kill) a tři pecky z tohoto CD najdeme i na splitu s The Kill. V roce 2013 vyšel na Fat Ass Records ještě split EP CAPTAIN CLEANOFF / WAR OF A SECOND DRAGON (další anglický projektem Shane Emburyho). GRIND!

Velice povedený grindcore split. Na etiketě singlu je napsáno, že Psychocontrol Records podporuje Play Fast Or Don´t festival a The Kill vystoupí na letošním ročníku 2014. No není to dobrá zpráva? GRIND ON! (S)

http://www.psychocontrol.com/

The Kill video: http://www.youtube.com/watch?v=cSp9vMLmVw8

http://www.myspace.com/thekillgrind
http://www.myspace.com/captaincleanoff

http://www.discogs.com/Kill-Captain-Cleanoff-Shower-Of-Bricks-Captain-Cleanoff/release/4549668

http://www.discogs.com/Kill-Shower-Of-Bricks/release/2987296

Seznam skladeb:
Kill, The –  Intro / Trolley Pushing Zombies   
Kill, The –  Pub Brawl   
Kill, The –  Chinwag   
Kill, The –  Shower Of Bricks   
Kill, The –  Utterly Unimportant   
Kill, The –  30 Seconds   
Captain Cleanoff –  Stoned To Death   
Captain Cleanoff –  Thought Crimes   
Captain Cleanoff –  Hipster Holocaust     

Žádné komentáře: