středa 23. května 2012

SICKOIDS - s/t

12“LP (Hardware Records)

Pokud stále sledujete DIY hardcore punk a nové kapely na scéně, zajisté se vyplatí mít v hledáčku zájmu německý label Hardware Records. „One man label“ vedený chlapíkem Chrisem, který za dobu svého fungování vydal spoustu skvělých hc/punk nahrávek. Právě nyní zde vychází nová deska amerických SICKOIDS - s/t 12"LP. LP je avízované jako mix DIE KREUZEN, ARTICLES OF FAITH, POISON IDEA a více napoví fakt, že SICKOIDS jsou punkový trojlístek ve složení: Vince + Rob (WITCH HUNT) + Eric (GOVERNMENT WARNING / DIRECT CONTROL), což jsou myslím dostatečná „esa“ v rukávu. Ber to jako nasměrování, napojení nitek souvislostí.

SICKOIDS hrají autentický hardcore punk, podobným stylem, jako se hrál v pravěku hardcore punku. K poslechu téhle desky potřebuješ dvě věci - hlasitost otočenou na maximum a lásku k hlučné muzice. Přehrávání desky hodně nahlas produkci SICKOIDS jedině vyzdvihne, tím si buď jistý! Oni totiž hluční jsou. Pánové hrají ve třech, přesto výsledek je hodně intenzivní mix hc/punku, který mistrně balancuje nad označením „řízený chaos“. V době dnešních rozvinutých technologií jsem mrknul i na pár jejich videí na netu - vypadají hodně lákavě a naprosto si kapelu dovedu představit v malém prostoru živě! Den poté, co jsem obdržel balíček od Hardware Recs., jsem měl ve schránce nové číslo Maximum Rock´n´Rollu a v úvodním žebříčku TOP10 jsem našel u většiny zúčastněných právě SICKOIDS (nahrávku a živé vystoupení). Nedivím se! US verze vyšla u Residue Records z Chicaga (mezi jejich vydanými tituly najdeš i diskografii výborné kapely Ottawa) a evropský press je pod křídly, jak již bylo řečené, německého labelu Hardware Records.

Ze SICKOIDS dýchne odér starých časů, přesto zahraný s modernějším zvukem a novou energií. V této jisté recyklaci je strašná síla! Je inspirativní vidět, že podobné kapely vznikají i po letech a stále přikládají dřevo pod pomyslný oheň. Hudebně jsou SICKOIDS srážka hardcore punk, 80tkového hardcore, d-beatu a občas nějaké sólo, zakvílení kytar. Na nahrávce naprosto parádně pracují s melodickými pasážemi a mně v hlavě probleskli Leatherfaace, Embrace, Minor Threat … jsou to fakt jen vsuvky a k těm jsou ta přirovnání. Celek šlape od začátku až do samého konce a díky rafinovanému poskládání se při poslechu nelze nudit. Navíc délka celé desky je kratší než delší, takže se „mluví“ opravdu jen k věci a bez nastavování.

Jsou desky, které chytnou naprosto hned a LP SICKOIDS je jedna u nich. Super uvěřitelná deska! Mrkni na to … (S)

hardware-records.com 

Seznam skladeb:
A1 Psychic Cold War
A2 Bleached Bodies
A3 Hope Subsides
A4 Reality's Refugees
A5 Dive
B1 My Curse
B2 Permanence
B3 King Of The Dirt Mound
B4 Clarity
B5 Human Steps


Video: http://www.youtube.com/watch?v=pRlI8fwgeIM  nebo http://www.youtube.com/watch?v=pgUzmlkwQCY&feature=related  .

http://www.discogs.com/Sickoids-Sickoids/release/3552799

SICKOIDS debut si můžete poslechnout na http://snd.sc/JCSTFv .

PS: Pár desek SICKOIDS seženeš u Samuel nebo Papagáje. Mimochodem, v posledním čísle Hlasatele, si můžeš přečíst rozhovor právě s WITCH HUNT.


Žádné komentáře: