čtvrtek 5. ledna 2012

Schrotz - Cellabrating World Collapse


7“EP (W.I.F.A.G.E.N.A. Records)

Můžeš zoufat, bejt zlej, bojovnej, apatickej, zamilovanej … většinou záleží jen na Tobě, kam Tvé cesty povedou. Pokud budeš nasranej a hledal by jsi vhodnou muziku pro blížící se konec světa, nebo jeho kolaps - hardcore punk Ti může nabídnout bezednou studnici pro hledání. S koncem světa jsem to možná přehnal, ale s kolabováním společnosti se myslím setkáváme každým dnem. Z velké části tyhle problémy subkultura reflektuje a že už ani zdánlivě není všechno v pořádku tuší skoro každý. Originalita není nezbytně nutná poukazuješ na zlo doby a němčouři Schrotz Ti v tomto směru hledání usnadní - svůj singl, tuším debut, pojmenovali „Cellabrating World Collapse“. Vždycky je dobrý nasměrovat, lokalizace Schrotz je Rostock, Mecklenburg-Vorpommern, Německo - bývalý východní blok. Rostock je přístavní město, kde mají „domov“ Wojczech, pohybují se tam Whos My Saviour, žije tam část Idiot Savant i Bad Luck Ride On Wheels …. Žádného člena ze jmenovaných kapel ve Schrotz nenajdeš, přesto „lokální podobnosti“ díky místu původu neunikneš. Zcela určitě je se všemi ostatními spojuje obliba v rychlém, špinavém hardcore punku s notnou dávkou grindu/metalu navíc. „Cellabrating World Collapse“ to by snad mohl být i slogan pro mezinárodní nenávist proti systému, pro beznaděj a prázdnotu. Před pár lety ostatně jeli Schrotz i kratší turné společně s Whos My Savior. Tuším, že nějaké zastávky měli i v Čechách.

Na singlu je šest hardcore punk skladeb hraných v rychlém tempu a se super zvukem. Základ téhle muziky je hardcore punk – patřičně špinavý, zahraný s patřičnou intenzitou a často se zabrousí do různých odnoží crustu, grindu. Na zajímavosti přidává i lehce moderní zvuk, celek šlape a nedá mi to nevzpomenout na SS20 a několikrát zabrousíme do lehce bahenních vod, ve kterých kralují Bad Luck Ride On The Wheels. Nepřeslechnutelnej i silnej metalovej odér – ty pavouci jim po pražcích lítají jako smyslů zbavený. Vlivů můžeš zaslechnout hodně, přesto finální celek je hodně rychlej a špinavej hardcore punk, zahranej se švihem. O zvuk se Piere (SESSION.STUDIO Rostock) a master je z berlínského MEGA WIMP SOUND, kde se dělal zvuk pro spoustu metalových kapel, ale třeba i pro skvělá alba Entrails Massacre „Crucial Strikes With Attitude“ nebo Whos My Saviour „Glasgow Smile“. Na Schrotz singlu se to myslím projevilo a celek zní dost dobře.

Máš rád špinavý hardcore punk s notnou dávkou grindu/metalu? Baví Tě Whos My Saviour, Wojczech, Whos My Saviour, SS20? Vyzkoušel Schrotz. (S)

PS: singl vychází ve velice pěkném provedení, se super obalem, vnitřním potištěným sáčkem a s kupónem pro bezplatné stáhnutí singlu v mp3 podobě z internetu.

http://www.wifagena.com
http://schrotz.wifagena.com

Žádné komentáře: