pátek 3. listopadu 2023

Territories - Colder Now
























12"LP (Pirates Press Records)

Kanadské město Calgary mám spojené se vzpomínkou na olympijské hry v roce 1988 a vlastně ani nevím, proč mi právě tohle spojení utkvělo v hlavě. Jednou z novinek na Pirates Press Records je nové album punk rockerů Territories, kteří jsou z Calgary a po nějakém čase přichází s novou deskou pojmenovanou "Colder Now". Pilotním singlem pro tuhle desku je písnička s názvem “Superhero”, věnovaná online odborníkům a sílícímu vlivu dezinformací - silná pecka a hitovka na první poslech.

Territories nejsou úplnými nováčky, kapelu dali dohromady členové streetpunkové kapely Knucklehead v roce 2015. Po třech letech od založení jim vyšlo debutní album u Pirates Press Records, na kterém načrtli svůj zvuk. Hudebně se pohybují ve škatulce mixu melodického punk rocku, oi punku ve stylu jejich parťáků z labelu Noi!se, navíc okořeněného atmosférou amerického country punku. Poměr dávkování je rozhodně více punk rock než country. Pokud by jsi chtěl přirovnání, smíchej jména jako The Bouncing Souls, Stiff Little Fingers, The Menzingers, Noi!se, Downtown Struts, přidej trochu Social Distortion, americký country punk, pop punk kanadských kapel, pop rockové Gin Blossoms. Napadlo mě i rouhačské přirovnání popový Blitz? Jejich hudba je pozitivní, nepostrádá silné melodie, refrény, chytlavé riffy, skvělý zpěv a přemýšlívé texty. Na debutní nahrávku  následně  navázal  desetipalcový vinyl "When The Day Is Done" (2020). Territories mají venku i nějaké flexi Ep, split The Vicious Cycles a nové album "Colder Now" vychází po třech letech od poslední desky "When The Day Is Done".

O albu "Colder Now" by šlo jednoduše napsat, že je to fajn deska pro všední dny a posluchače melodického punk rocku. Byla by to pravda! Za hlavní přínos téhle kapely považuji její pozitivní vyznění, prostě se dobře poslouchá a vylepší šedý pracovní den, snad už jen tím, že si ji pustíš. Líbí se mi, že TERRITORIES se v textech věnují i dnešní složité době a to svým osobním pohledem. Hudba, i texty, mají srdce a je to srovnatelné s tím, jako když se o věcech bavíš se svým dobrým kámošem. Ano, i muzika může povzbudit a být mostem pro lepší náladu a světlejší zítřky. 

"Colder now" navazuje na předchozí nahrávky, tvorbu kapely. Nevyčnívá, není ani horší nebo lepší, prostě dostávám to, co mi na TERRITORIES zaujalo od samého začátku - inteligentní srdečný melodický punk rock. Nic víc nic míň. (S)

territoriescalgary.bc.com 
piratespressrecords.com 

Desku poskytli Pirates Press Records, díky!

Žádné komentáře: