čtvrtek 27. ledna 2022

Phane – s/t

12”LP (Phobia Records)

Tuzemský label vydává velké množství titulů, letos navíc slaví 20 let na scéně a během mnoholetého fungování si určitě získal množství věrných okovaných „zákazníků“. Ikdyž nestíhám poslouchat všechny Phobia novinky, vyplatí se být ve střehu a monitorovat dění. Některá alba z diskografie labelu jsou trefou do černého. Pokud bych měl vypíchnout jeden titul, který mně v loňském "covidovém" roce zaujal, jednoznačně bych napsal kanadskou sebranku PHANE – s/t!

PHANE jsou podle všeho hodně rozjetý punks z třetího největšího města v Kanadě, Vancouveru. Na začátek a pro naladění se na správnou notu, bych doporučoval, pustit si následující instruktážní video. Po několika demo nahrávkách, EP a splitu, vyšla začátkem loňského roku na Phobia Records jejich debutní velká deska. Master připravil Jack Control v Enormous Door studiu, ale to ber jako poznámku pod čarou.

Album PHANE začíná melodickou vyhrávkou a po ní se rozjede pekelný mix plný špíny, silných kytarových riffů, tepajících bicích a frackovitých vokálů. V hlavě Ti naskočí hesla jako ranný UK punk hardcore, English Dogs, Varukers, Motörhead a drivem snad i The Threats. Prostě rychlá jízda, při které není během poslechu čas přemýšlet, jestli jsou riffy ovlivněný více metalem, rock´n´rollem nebo thrashem. PHANE hrajou na 100 %. Skvělá kytarová práce zaujme od úvodní kytarové vyhrávky, jsou naprostou srážkou metalových riffů, vyhrávek, thrashe, vysokohorských sól a protkaných hardcore punkem. Jede se naplno a nechybí silnej tah na branku! PHANE šlapou jako sehraný celek - tepající bící, vokál – ženou to před sebou a místy podřadí na punkový kolovrátek. Má to energii, má to šťávu. Stačí jen volume na maximum, pokyvání hlavou a s lahváčem v ruce toho víc nepotřebuješ!

Muzika jde ruku v ruce s parádním vizuálem, který mi připomíná obaly Guided Cradle - skřeti, démoni, smrtka … parta zombie vikingů ze záhrobí! Styl je styl. Jo, když do pekla, tak na pořádným koni! (S)

phobiarecords.net
phanepunx.bc.com

Desku poskytlo vydavatelsví Phobia Records, díky!

Žádné komentáře: