neděle 24. května 2020

The Ramoms - Teacher's Pet


7”EP (Pirates Press Records)

1 – 2 – 3… Hey ho, lets go… Hey ho, lets go… dovolím si použít začátek legendární pecky od Ramones „Blitzkrieg Bop“. Úvod to nemůže být lepší, protože budu psát o dalším singlu divokých maminek ze států. Ramones zanechali v punkrockové historii, řekl bych, více než výraznou stopu. Celou svojí kariéru jeli naplno a v rychlém pruhu dálnice, takže je poměrně jasné, že mají po světě stále množství fanoušků a Ramones jim chybí stejně, jako Elvis rock´n´rollu. Stejně tak je po celém světě množství Ramones klonů, revivalů a punkrocková “parody / tribute” kapela THE RAMOMS je jedněmi z nich.

Opakování je matkou moudrosti, debutní vinylový zářez vypustili THE RAMOMS jako split EP s DAD BRAINS, pak následovalo debutní samostatné EP „Problem child“ a aktuálně mají venku další singl „Teacher's Pet“, na kterém opět nechávají volný průběh své oddanosti Ramones. Stále platí - The Ramoms jsou čtyři mamky z Filadelfie. Mladé duchem a oddané Ramones. Hrají jejich předělávky nebo písničky „ramonama“ inspirované. Kytara, basa, bicí a mikrofon. Víc nepotřebují, stejně jako jejich hrdinové. Přidej nasazení na 100%, smysl pro humor a je tady zábava pro celou rodinu. Když člověk chce, tak život může být poměrně jednoduchý.

The Ramoms můžes poslouchat sám, při běhání, ale třeba i s dětma. Zároveň mohou být dobrým startem pro sobotní večer, podobně jako třeba kapela Mean Jeans. Aktuální singl přináší 3 pecky “Going Into 3rd”, "The PTA Took My Mommy Away" inspirované Ramones originálem “The KKK Took My Baby Away” a předělávku Ramones “Beat On The Brat" (originál najdeš třeba zde).
Pokud se na THE RAMOMS podívám svým dnešním úhlem pohledu, jako že jsem táta, potom mi přijde naprosto skvělý, že se čtyři mámy seberou a ve svém „volném“ čase začnou hrát písničky inspirované Ramones. Hraje jim to, tryská z nich energie, je to vtipný a ikdyž to není nikde napsaný, je z toho cítit, že je to určitě baví. Super a těším se na další nahrávky! Pokud jsi fanda Ramones, není myslím co řešit! (S)

ramomsband.com
piratespressrecords.com

Rozhovor najdeš zde.


Seznam skladeb:
1. Going Into 3rd
2. The PTA Took My Mommy Away
3. Beat On The Brat

Žádné komentáře: