pondělí 30. září 2019

The Drowns - The Sound


7“EP (Pirates Press Records)

Pokud sleduješ melodický punk rock, potom by pro Tebe label Pirates Press Records neměl být žádnou novinkou. Label je domovem pro mnoho zajímavých kapel, nových nebo se statusem „legendárních”. Desky zde vycházejí v hojném počtu a jednou z poměrně nových pirátských nahrávek je singl kapely The Drowns pojmenovaný The Sound.

The Drowns jsem neznal, ale jejich muzika mluví sama za sebe. Hrají bezprostřední, sympaticky podaný, melodický punk rock. The Drowns jsou ze Seattle,WA & Los Angeles. Zpočátku fungovali jako trojice a na jejich novém singlu The Sound je zastihneš již jako čtyřlístek. Podle informací, které jsem si dohledal na netu, nefungují extra dlouho. EP navazuje na debutní album View From The Bottom, které vyšlo v loňském roce na německém labelu Gunner Records (AUXES, No Weather Talks, atd.) a přináší dvě pecky s melodickým punk rockem. Pirates Press Records vydáním opět odvedli skvělou práci, vinyl vyšel v několika barevných variacích, s insertem a plastovým sáčkem potištěným mapou Seattlu. Singl nahrával Jesse O'Donnell (Autopsy Room, Tacoma, WA), z kapely Noi!se.

The Drowns asi nejlépe představí video ke skladbě Take Me Back z jejich prvního alba. Ve stáji Pirates Press najdeš hodně podobných spolků, kteří hrají podobný styl a používají podobné postupy, proto se ani nedivím, že se společně setkali na singlu The Sound. The Drowns hrají melodickým punk rock. Emotivní a silnými melodie, které se mi poměrně rychle zapsali do hlavy. Již po několikátém poslechu jsem si obě singlové pecky pobrukoval. A právě v tom je asi celá síla The Drowns, sázejí na bezprostřední přístup, silné melodie, zapamatovatelné kytarové riffy, perfektní zpěvy a sborové vokály. Jejich muzika není vlezlá a všechno to pěkně pohromadě maká ruku v ruce, v harmonii. Tihle borci hrají punk rock, který na posluchače valý i dobrou náladu. Obě singlové pecky servírují s lehkostí a švihem. The Sound na A-čkové straně je silný song, ze kterého mám velice brzo zvláštní "rodinný pocit", jako bych The Drowns znal opravdu dlouho. Zlepšují nápadu a trochu jsem si vzpoměl na Hot Watter Music. Písnička The Bricks Of Old Rainier na B-straně má podobnou náladu a je opět je založená na melodických kytarách, zpěvech a sborech. Obě skladby jsou rozmanité, jak v náladách, tak melodiích a obecně se dá říct, "hele tohle je parádní melodickej punk rock se vším, co k tomu patří"! (S)

piratespressrecords.com

Seznam skladeb:

Side A:
1. The Sound

Side B:
2. The Bricks Of Old Rainier

Žádné komentáře: