neděle 23. června 2019

Dad Brains - Dadditude

7"EP (Pirates Press Records)

V loňském roce odstartovala čtveřice hardcore punkových taťků z Californie svojí vlnu ťatkovského hardcore punku. Pojmenovali se vtipně Dad Brains a na letošní „den otců“ jim vyšel nový singl s názvem „Dadditude”. Venku mají dva flexi EP, společný singl s Ramoms a debutní EP. Mají svůj styl! Do aktuálního hardcore punku vnášejí taťkovství, satiru, nadsázku a humor. Jak je hodnotím já? Dle mého bude záležet na tom, kolik Ti je let a v jakém místě na životní časové ose se zrovna nacházíš. Náctiletí je mohou milovat nebo nenávidět a možná si řeknou, že tihle borci jsou moc starý na to, aby hráli punk rock, že? Já, mladík s věkem nad 40cet, je hodnotím pozitivně a baví mě to! Pokud máš rád rád punk rock a svoje děti, není asi nic nepšího, než se to nějak pokusit dát dohromady!

Být taťka je nepřenositelná zkušenost a pojmenovat kapelu Dad Brains je naprosto super! Je v tom vtip, odkaz na „starý časy“ a jasně to definuje nosné téma - „taťkovství v hardcore punku“. Pokud se dostaneš do téhle životní kapitoly, změníš status, a budeš si vě věcech, který děláš, hledat svojí matematiku. Někdo odejde od všeho co ho bavilo, jiní to „pytlíkují“ jak to jde a další na mládí zapomenou. Pokud se budu bavit o kapele Dad Brains, strašně mně baví, položit právě to taťkovství za nosný téma kapely! „Fathershood“, satira … svým způsobem to může působit jako komedie, přesto se na to celý dívám s nadsázkou. Je to super nápad a baví mě, i díky mému věku - trochu se v tom nacházím …

U Dad Brains usínat nebudeš! Recyklují množství riffů, které jsem v hardcore punku, během mnoha let, co ho poslouchám, již slyšel. Singl „Dadditude” plynule navazuje na předchozí nahrávky a jedná se opět o poctivě udělané čtyř skladbové EP s pěkným obalem, barevným vinylem, texty a kupónem pro bezplatný download v mp3 kvalitě. Představením EP může být video klip „Father's Day“. Sází se tady opět na detaily, deska vyšla na den otců:). Muzika Dad Brains je energická, melodická a intenzivní! Přesně v tomhle duchu se nese celý singl. Čtyři pecky na EP - „Daddy Guilt”, “Little Things”, “Dadditude”a „Father’s Day” - s texty o taťkovských pocitech. Hudebně se to valý v rytmu old school hardcore punku podobného Ensign, Vision nebo Shelter. Ve skladbě „Dadditude“ Dad Brains zpívají - „pokud nemáš tátu, Dad Brains jsou tady pro Tebe …“ Zkus to! (S)
Pirates Press Records
dadbrains.bc.com

Seznam skladeb:

Side A:
1. Daddy Guilt
2. Little Things

Side B:
1. Dadditude
2. Father’s Day

Žádné komentáře: