čtvrtek 13. září 2018

THE BAR STOOL PREACHERS – Trilogy

3x7“EP (Pirates Press records)
THE BAR STOOL PREACHERS jsou poměrně novou kapelou z anglického města Brighton. Hrají od roku 2014 a jejich pohled na punk rock kombinuje hned několik jeho tváří. Kombinují ska, punk rock, a jelikož je to kapela současná, znějí poměrně moderně. Hrají s lehkostí a je cítit, že ikdyž zpívají o věcech vážných, jde z velké části také o zábavu. Z toho pramení můj druhý dojem, jejich tóny jsou svěží - jsou mladí a neklidní, a tu energii je z nich tak nějak cítit. Karty jsou vždycky nějak rozdané, o THE BAR STOOL PREACHERS by šlo napsat, že je to kapela syna „xxx“. Psát to ale nebudu, zdatní hledači si informaci dohledají sami. Ber to jako kvíz. Vždycky je ale fajn vidět, že pochodeň se předává z generace na generaci, a snad se propojuje i svět aktuální, s odkazem „svých otců“.
Nejsem člověk, který by měl po stylu THE BAR STOOL PREACHERS hlad. Poslechl jsem si „Trilogy“ EP´s, podíval se na nějaká videa a hned mi bylo více než jasné, že tihle hoši mají talent. Je to kapela, o které se dá říct, že jim to prostě hraje. Alfou a omegou je, že jejich tóny se nesou s „lehkostí“. Jejich muzika je chytlavá, a cítím v tom i kus srdce. Vnímám je jako kapelu, která bude možná jednou „velká“ a která přináší positivní vibrace (snad i a myšlenky). THE BAR STOOL PREACHERS jsou myslím ideálním soundtrackem, když chceš vypnout. Nálepka „ska punk“, by ale v tom případě pro Tebe neměla být nadávkou :). Muzika THE BAR STOOL PREACHERS je osobitá i zábavná. Uslyšíš melodický punk (ska) rock mix a „ska“ je zde servírováno ve větším než malém množství. Nepřeslechnutelný je odkaz The Clash, slyším to lepší z Rancid, The Interrupters, Joe Strummera and The Mescaleros … a zároveň melodickou linku kapel, která mně tak bavila u Downtown Struts. Nevím, jestli je to prací Pirates Press, ale dá se říct, že u všech kapel z toho labelu, slyším v jejich hudbě jakousi positivní hudební linku, která jako by je propojovala. Ano, líbí se mi to. Je to snad i jeden z důvodů proč si dokážu pustit „oi“ kapelu, která vyšla na Pirates Press:). S THE BAR STOOL PREACHERS to zcela nesouvisí, ale pokud tam dosadím slovo „ska“, je to možná podobné. Zažité styly prostě dostávají nový rozměr, hlavně díky novým lidem, a tak to beru ve spojení „ska“ vs THE BAR STOOL PREACHERS.
„Trilogy“ je balíčkem tří singlů, speciální tour edice 2018. Celkem čest pecek „Grazie Governo / High Horse“, „Warchief / Dltdhyotwo“ a „Choose My Friends / Raced Through Berlin“. Mají jednoduché obaly, vyšly na barevných vinylech a všechny jsou předzvěstí nové desky "Grazie Governo”, která vychází letošní podzim. Písničky vyšly i na samostatných flexi EP´s, které přidávají Pirates Press do objednávek. Určitě stojí za zmínku, že v písničce „Choose My Friends“ hostuje Aim, zpěvačka The Interrupters. Hudební směr jsem nastínil v úvodu, obrázek se rýsuje myslím tak nějak samovolně. V pátek večer svět stejně nikdo nezmění, a tahle kapela může být pro pár lidí ideální hudební kulisou … (S)
piratespressrecords.com
thebarstoolpreachers.com
Promo kanál Pirates Press je zde.

Žádné komentáře: