úterý 7. dubna 2015

Horse Bastard ‎– Giraffetermath

10”LP (Dead Heroes Records)

Jeden má rád psi, druhý kočky a další si vybere třeba koně. Aby to nebylo nějak extra normální, tak “šemíky” lehce zmutované. Horse Bastard? Ano, přesně tak se jmenuje britská parta grinderů z Liverpoolu. Napíšu o nich pár řádek, ale opravdu jen pár, protože dlouhý psaní není potřeba. Život je krátkej na zbytečné řeči. Název kapely vychází ze souboje, který svádí kůň terminátor a black metal robocop. Jaký je poměr sil netuším, mohu jen předpokládat. Snad to bude 50/50. Ostatně tuhle vtipnou popisku mají Horse Bastard umístěnou i pod jmény členů kapely na svém bandcamp profilu. Dead Heroes Records přicházejí s jejich vinylovým debutem, na kterém je čtrnáct blast beat grindcore rozbušek.

Intro … střih … od první vteřiny se mi do uší valý mix šíleného fastcore grindu. Přesně v duchu úvodní popisky – šílený souboj 50/50.  Již po prvním poslechu mám tmu před očima, na moje sluchovody útočí brutální „náser“ (slušně řečeno). Extra rychle zahrané a nařvané! Úžasný! Pokud se Ti stýská po kapelách, jako byli třeba Quattro Stagioni (atd.), Horse Bastard a jejich “jezdecký blastcore” Ti bude záplatou na uši. Kapelu jste mohli potkat na jednom z ročníků Obscene Extreme, kde hráli v roce 2010. Destrukce i sebedestrukce zaručena. Texty jsou heslovité a letmo naznačí, že kapela bere život vážně / nevážně. Proti šedi běžných dní bojuje svým svérázným způsobem. Beru to, baví mě to, asi stejně jako vtipný název písničky “We Can't Be Friends Cause You Like Hatebreed“ od Even Worse nebo text Crucial Unit „Lets Unite The Punx And Skinz…“. Obdobných „legrací“ se najde nespočet a ono to není ani úplně podstatné.

Podstatná informace je, že kapela hraje přesně v duchu hesla „play fast or don´t“. Fast Fast a zase Fast! Přesně o to tady myslím jde. Útok nemilosrdným fastcore grindem. Výsledný zvuk zní hodně špinavě, nasraně a výsledný efekt je podpořený „fuck you“ odérem. Deska „Giraffetermath“ vyšla bez většího povyku na Dead Heroes, který s jistou pravidelností vypouští podobná překvapení. Důležité na vydavatelských aktivitách Dead Heroes je pro mě i to, že vydávají aktuální kapely žánru, který mají rádi, a nedělají kolem toho žádnou velkou estrádu, vinyly prostě vycházejí …

Pokud máš rád špinavý fastcore grind kapelu Horse Bastard asi znáš. V opačném případě doporučuji k prověření. Podle informací labelu měl zpěvák Horse Bastard i kapelu s bubeníkem z THE AFTERNOON GENTLEMEN a je aktivní v jiných partách, např. CONFINE, kde hraje i bubeník GETS WORSE, nebo kytarista HUMAN CULL. Působí i v CORRUPT MORAL ALTAR.  Fatscore grind, který silou uragánu nakopou sedací orgány každého posluchače. (S)

Seznam skladeb:
Strana: Horse
A1 Fear Of Circles
A2 Polydactyl
A3 Vogon Poetry
A4 Solid Grade
A5 Midlife Crisiscore
A6 Uncles Of The Champion Sandwich
A7 Shin Kicker
A8 God Is An Awful Human
 
Strana: Bastard
B1 Giraffetermath
B2 Suppository Soundscapes
B3 Veterans Of Future Wars
B4 No Response
B5 Christpipe
B6 None Shall Pass


deadheroeslabel.bandcamp.com
deadheroes.cz

 

Žádné komentáře: