úterý 1. července 2014

BOMBSHELL ROCKS - Scars And Tattoos

7“EP (Pirates Press)

BOMBSHELL ROCKS jsou (punk)rocková kapela ze Švédska a na scéně nejsou žádnými nováčky. Dali se dohromady v roce 1995 a během své kariéry vydali množství nahrávek, na různých labelech (v jistých obdobích, poměrně zvučných jmen). „Modří už vědí“, že punkrock se ve Švédsku hraje na jedničku (ostatně a který styl ne, že?) a proto jsem k EP přistupoval s očekáváním. Ano, platí to i na tomto singlu. Očekávání nebyla lichá a v ruce držím BOMBSHELL ROCKS aktuální EP, které vyšlo letos na Pirates Press Records. Opět bylo vydané v rámci edice „Under One Flag“, ale i jako samostatné EP s jiným obalem, a na barevném vinylu. Obal je od dvorního grafika Pirates Press Zaka Kaplana, ale ještě se k němu dostanu. „Scars And Tattoos “ je pro BOMBSHELL ROCKS první nahrávkou od alba “The Conclusion”, vydaného v roce 2004. Někde na i-netu jsem se dočetl, že EP je snad “předzvěstí” nové desky, ale to ber s nadhledem.

“Jizvy a tattování” jsou dvě pecky a “pocta” melodickému energickému punk rocku. První, co na 7”Ep zaujme na první pohled, je perfektní obal. Skvělý! Udělaný je ze dvou obalů, kdy jeden je klasická kapsa s vinylem, a je vložená v potištěném přebalu z pauzáku, který je samozřejmě průhledný, a prosvítání vypadá opravdu výborně. Obal je jako vystřižený z knížky o tattování, vydaného Taschen. Tedy přední strana, ale vlastně i fotka kapely by se v téhle knížce neztratila.

K muzice - nečekej nic moc „intelektuálského“, bavit se budu o energickém melodickém punk(rocku)“, a o tom singl bude. „Scars And Tattoos“ je pilotní písnička a „singlovka“ jak má být! Nadupaná punková „hymna“, snadno zapamatovatelná. Kromě EP, ji můžeme slyšet i na výběru „Oi! This Is Streetpunk vol.4“, který vychází na Pirates Press. Jedná se přesně o typ písničky, kterou si jednou pustíte, a od prvních tónů Vám běží v hlavě. Melodická, energická pecka! Hned jak dohraje, neomylně dávám přenosku znovu na začátek desky. A tak dále, pořád dokola. Perfektní písnička k ranní kávě a trocha adrenalinu pro začátek dne! Večer bych poslech nedoporučoval, to Vás pak do postele nikdo nedostal.

Druhá strana EP je písnička „Looking For A Hero“. Je dobrá, ale na hitovku z A-strany nemá. Celkově se nese se v poklidnějším tempu a hodně mi připomíná Smalltown, která mám samozřejmě rád. Je prostě „trochu jiná“, tak ji beru a jsem spokojený.

BOMBSHELL ROCKS jsou kapela, která potěší všechny milovníky „pokérovaného“ melodického punk (rocku). Hráli ho perfektně ve svých začátcích, hrají ho tak i na singlu „Scars And Tattoos“ a jestli budou znít stejně i na další nahrávce, je na co se těšit! (S)

piratespressrecords.com

Seznam skladeb:
Side A: Scars And Tattoos - youtube.com
Side B: Looking For A Hero - youtube.com

wikipedia.org/wiki/Bombshell_Rocks

Studiové video

Žádné komentáře: