úterý 18. ledna 2011

STEVE ADAMYK BAND - „Same“


LP (P.Trash Records)

Pánové a dámy, máme tady další kapelu ze zástupu, řekl bych, nové vlny power pop punku a jejich debutní deska nevychází nikde jinde než na německém labelu P.Trash records. Steve Adamyk Band jsou Kanady a původně je založil Steve Adamyk (Sedatives) jako svůj sólový projekt. V současné podobě s ním hraje i Dave s Emmanuelem (oba Sedatives). Tuším, že s označením „nová vlna“ jsem se moc neseknul. Steve Adamyk Band nejsou žádná velká hudební inovace, znějí jako spousta dalších současných kapel, které dělají své nahrávky s patinou starých časů. Retro PUNK ala 70. léta udělaný v novém tisíciletí. Návrat v čase, který zní jako kdyby dávno zapomenuté kapely z Dr. Strange (Sinkhole), Go Kart (Weston), to tlačili víc silou na branku a promíchali to s přímočarou hitovostí Ramones. Nevím jak Vy, ale já tenhle comeback beru!

Při poslechu Steve Adamyk Band se mi podobně jako u Staues, Glow Kit, Sonic Avenues, Sedatives, atd. kroutí nohy a hlava poskakuje ze strany na stranu. Steve Adamyk Band sazí na osvědčenou punkovou jednoduchost, chytlavé riffy, zabijácké melodie, melodický vokál a refrény. Zahrané svižně s „jiskrou v oku“. Opakování je matka moudrosti a dobrý riffy se neoposlouchají. Jejich rytmika pulzuje jako srdce kardiaka po pátém kafču. Tihle kanadský melodravci, to perou do svých fanoušků rychlostí namydlené vzducholodi! Nakažlivě, až infekčně! Power pop punk jízda! „Same“ deska je deset pecek a utečou strašně rychle, tím si buďte jistý. Krátká stopáž je snad jediné mínus, kterým album disponuje. Protáčet ho budu velice často a hned tak mě nepustí! Ostatně vyzkoušejte sami a poznejte nové dimenze bytí! Steve Adamyk Band mají hudebně velice blízko k Sonic Avenues. Kapele, kterou „znalci“ označují jako „Beatles pouštěný na 75 RPM“.

Co se koncertů týče, kapely podobného ražení se Čechám většinou vyhýbají. Světlou výjimkou byl loňský koncert Statues na Yachtu (díky Jirzo). Letos se máme opravdu na co těšit! Právě Steve Adamyk Band vyrážejí na evropské turné a jako parťáky mají „božský“ Sonic Avenues. Promiňte mi nadnesené označení, ale opravdu si nemohu pomoct! Navíc i v českých hardcore punk kruzích jsem slyšel nejeden kladný ohlas na Sonic Avenues (loni vyšlo v reedici na Taken By Surprise / Sabotage Records jejich skvělé LP). Rozpis turné slibuje i koncert v Praze na 007, je tedy na co se těšit! Dave ze Steve Adamyk Band mi psal, že právě v Čechách chtěli hrát už na turné se Sedatives a moc se sem těší. Vy můžete pomalu chystat prošlápnutý taneční kecky! (S)

PS: Taken By Surprise Records právě vydává Steve Adamyk Band nové 3 skladbové 7“EP singl s názvem „ DESECRATE“ .

http://www.ptrashrecords.com
http://www.myspace.com/steveadamyk

Žádné komentáře: