pátek 12. listopadu 2010

GLOW KIT „4 Song EP“


7"EP (P.Trash Records)

Nikdy mě nějak extra nebavil garage punk. Postupem času jsem si k němu ale našel cestu a teď prožívám pocity adolescenta na prvním rande. Když poslouchám nahrávku, která má každým dnem vyjít na P.Trash Records, říkám si, čím jsou kapely jako Glow Kit zajímavé? Odpověď je jednoduchá jako punk sám - jsou prostě dobrý!!! Úplně vidím staré U.S.filmy a mladé výrostky oblečené v riflích a bílých tričkách. Stejně jako každý jiný styl má i garážová odnož punku své pilíře, ze kterých vychází. Jmenuju jména jako Ramones, The Clash, Buzzcoks, Wipers a určitě by se našli další, které položili základy pro styl, který je označovaný jako power pop punk nebo garage punk. Alespoň v Německu slaví návrat a hodně skvělých kapel je z Kanady. Těší mně, že i přes svou melodičnost se o těch kapelách dá říct, že jsou PUNK. Není čas na politické diskuze, Glow Kit jsou žhavý jako čerstvě upečená bábovka. Takže „one-two-frííí-foooour“ - jdeme na to.

Tihle dánští pardi hrají podle předepsané rovnice - jednoduché chytlavé rify, zabijácké melodie, punkový melodický vokál a refrény! Zvuk je čitelný, lehce nakřáplý, s patinou garáží a starých časů. Těžko bych odhadnul rok, kdy byl tenhle majstrštyk nahraný. Super! Miluju zvuk kytar, který je čistý a přesto zbustřený na hranici snesitelnosti. Dej dohromady Weston, Statues, Ramones, Buzzcoks, Jay Reatard, Regulations, rock'n'roll šmrnc The Hives, Travoltovo šarm, hitovost Beatles a do toho přidej klávesy. Zní divně, dost podobně jako u Sedatives. Na EP jsou čtyři extrémně chytlavý pecky, strana A je více pop a na B-straně přitvrdíme více k rock'n'rollu! Kroutí mi to nohy. Ne! Ne! Ne! Nejsem objektivní, jsem totálně polapený!

GlowKit nejsou vážný, ani prvoplánový – je to jiný. Určitě se nebudou líbit každýmu a vlastně o to tady ani nejde. Jejich muzika je recept na věčnou mladost a když si Glow Kit pustím do walkmana, je mi opravdu HEJ! Nemohu se dočkat až bude EP venku. Vychází se zinem „Corporate Rock Knockout“ číslo 1.. Kde ho u nás seženete? Nikde. Kdy tady bude tahle kapela hrát? Asi nikdy. Singl seženeš brzo u P.Trash Records. (S)

PS: V příštím roce by mělo na P.Trash vyjít jejich debutní LP.

http://www.myspace.com/glowkit
http://ptrashrecords.com

Žádné komentáře: