pondělí 16. září 2024

Mess – Under Attack
























12" LP (Pirates Press Records)

Under Attack je skvělá deska od punk oi kapely MESS. Album původně vyšlo na profláklém labelu Mendeku Diskak - první press v roce 2023, reeedice v roce 2024 a v letošním roce vyšlo znovu na americkém labelu Pirates Press Records. Moje kopie je na krásném černo / bílém splatter vinylu a jak je u Piratess Press zvykem, vydání je nádherně udělané. Oproti původnímu vydání má "pirátský press" jiný obal a je to klasicky super zpracované. 

Jak jsem se dostal k MESS? Poměrně snadno, díky jejich split singlu s UK boys The Chisel (Mendeku Diskak / Beach Impediment). The Chisel jsou myslím poměrně hodně populární UK parta a jejich album Retaliation, je skvělé! MESS mají s kolegy The Chisel hodně společného, split singl a hlavně tah na branku! Jejich skladby mají hitový potenciál a ať chceš nebo nechceš, bráníš se tomu nebo ne, dostanou Tě! Další věcí, kterou obě kapely disponují, je dar míchat street floutkovství, oi, punk a hardcore, navíc tak, aby to znělo naprosto skvěle! MESS k tomu všemu zdárně přidávají jiskřivé tóny post punku a celkově zní jejich pecky až hymnicky. 

Under Attack je album, na kterém uslyšíš 14 pecek. Poměrně rychle jsem si na něm vybudoval "závislost" nebo náklonost? Ano, jsem tím pádem trochu zaujatým posluchačem. Za mě je to skvělá deska, od skvělé kapely. MESS vytáhli, oprášili ze záhrobí, zvuk kostlivců Blitz a odér kompilace plné kurozit Isolation Series - 10 UK82 / Oi! Essential Tracks. Hlavně Blitz jsou ve hře jejich deskou Voice Of a Generation nebo skvělým post punkovým albem The Killing Dream (obě desky vyšly i u PHR Records v reedici). Vzpomeň navíc na zvuk kapel model UK82, labely Riot City a No Future Records a máš MESS. MESS myslím ctí kořeny, ale zároveň je to svěží, mají skvělý zvuk a tah na branku...!!! Zaujalo mě už skvělé instrumentální intro Stay Strong, skladba bez zpěvu, plná jiskřivých nálad a očekávání. Skladby jsou většinou hrubé, neomalené s opakujícím se riffem, ale zároveň svým způsobem hitové, přímočaré s jasem vytvořeným kytarovými riffy. Lopatoidní ale zároveň naprosto parádní. Hrubý tah na branku, je to živelný!

Věřím, že tohle album Tě uchopí podobně jako pecka Nation od kapely HOME FRONT. Potenciál na to rozhodně má. Jo, nezmínil jsem MESS jsou punk oi kapela z mexického města Guadalajara!!! Hodně jsem tuhle desku protáčel elektronicky a je super, že Pirates Press Records jí vydáním dali celosvětová křídla. Na Pirates Press Records vyšel v reedici i MESS debut Intercity.  (S)

messtheterribles.bc.com 
piratespressrecords.com 
MESS @ REVOLUTION CALLING 2022 

Desku věnovali Pirates Press Records, díky!

pátek 6. září 2024

Double Me / Afterpill - split
























7"EP NDSŘ (Na Druhé Straně Řeky)

Venku je poměrně nová potrava pro uši posluchačů extrémní muziky, power violence maniaků. Občerstvení je to rychlé, servírovat se bude "fast food" přesně podle starých receptur. Společná nahrávka Double Me (Padua, Itálie) a Afterpill (Québec, Kanada) vyšla na split singlu v kooperaci několika labelů, Čechy zastupuje aktivní label Na Druhé Straně Řeky. Jde se rovnou k věci, je to rychlé a hlasité, 12 pecek během cca 6 minut? Fast!

O čem je tento split? O kultu power violence a jeho uctívání. Krátké songy, zběsilé riffy, disharmonie, množství očekávaných i neočekávaných zvratů a "sick" vokály. Obě kapely to spojuje! Double Me dávám na gramec jako první, vazba a už to sype! Pouštěj hlavně hodně nahlas! Rychleji - pomaleji, mazec, změna, žádné refrény. Pět power violence pecek, místy až grindových, se stopáží do dvou minut. Je to krkolomné, všechny nástroje jsou hodně výrazné, vokály jsou sick! a vše je proloženo vazbami a občasnými zajímavými vyhrávkami. Uteče to strašně rychle, ale mám pocit, že se událo strašně moc věcí. Double Me mají pěkné logo, poměrně bohatou diskografii, a splitko s japonskou power violence / fastcore úderkou Fuck On The Beach! Afterpill (Québec, Kanada) znějí hodně podobně jako jejich italští parťáci. Dvojice ve složení GT a Frank tlačí intenzivní power violence / hardcore, možná ještě víc hardcore ve stylu Dropdead. Ochutnat je můžeš studiovým video klipem Coast to coast. Pecka přímo do ksichtu! Obě kapely mají poměrně solidní zvuk a určitě se jedná o skvělý singl pro fanoušky extrémní muziky!!! V pár minutách dostaneš solidní nakládačku, přesně ve stylu rychle a nahlas! Tak jako to chceš slyšet! Jo! (S)

Vyšlo v kooperaci labelů Na Druhé Straně Řeky + Loner Cult Records + Here And Now! + Drinkin' Beer In Bandana Records + Grindhead Records + Throne Of Lies Records.

ndsr.bc.com 

Double Me:
1. Aganist It
2. Trying To Fll The Gap 
3. Silence Is Golden
4. Soliloquy 
5. Failed 

Afterpill:
6. Hateworms
7. Griptape 
8. Caveman powerviolence
9. A.B.C.T.F.P.V 
10. Coast to coast 
11. 13 
12. Triplex 

Desku věnoval NDSŘ (Na Druhé Straně Řeky), díky!