úterý 1. prosince 2020

The Drowns – Under Tension

12"LP (Pirates Press Records)

The Drowns jsou ze Seattlu, Washington a jejich nová deska je jednou z mnoha nových nahrávek na Pirates Press Records. Album dostalo název Under Tension a volně navazuje na jejich "pirátský debut" - singl The Sound (po kterém vyšlo ještě Ep Hold Fast Demons a nějaké flexi Ep). The Drowns propojují punk rock & oi. Tím oi myslím styl, který bych dříve označil jako melodický punk rock, ale i díky Pirates Press se lze na nálepku “oi” dívat trochu jinak i pro ty, kteří k němu nemají žádný vztah. Takže ve zkratce - The Drowns, to jsou chytlavé melodické punkrockové pecky, refrény …, prostě punk rock přímo od srdce.

Desku odstartuje písnička Black Lung, která i díky videu, hodně napoví o náladě celé desky. V téhle písničce je asi všechno, co punkrock potřebuje - zapálení pro věc, velké srdce, pár akordů a chytlavé písničky. The Drowns nesázejí na nic jiného, žádné nastavování, jen poctivý melodický punk rock! O jejich singlu The Sound jsem napsal “Emotivní a silné melodie, které se mi poměrně rychle zapsali do hlavy. Již po několikátém poslechu jsem si obě singlové pecky pobrukoval. A právě v tom je asi celá síla The Drowns, sázejí na bezprostřední přístup, silné melodie, zapamatovatelné kytarové riffy, perfektní zpěvy a sborové vokály. Jejich muzika není vlezlá a všechno to pěkně pohromadě maká ruku v ruce, v harmonii. Tihle borci hrají punk rock, který na posluchače valý i dobrou náladu.” V podstatě tohle platí i pro desku Under Tension. Je slyšet, že borci mají talent a perfektně jim to společně šlape. Daří se jim napsat i dobré texty odrážející osobní témata, politiku, ale nebojí se ani “pátečních” témat “One more pint. One more pint tonigth. One more pint tonight, and i´ll be alright.” Pokud máš punk rock v srdci, určitě se v tom najdeš.

The Drowns mají svůj styl, dynamiku a pokud Tě baví Swingin’ Utters, The Street Dogs, nebo Dropkick Murphys, nešáhneš s tímhle jménem vedle! Under Tension je skvělá punk rocková deska, kterou můžeš protáčet stále dokola a pokaždý bude znít trochu jinak, protože ono bude záležet i na Tvé náladě. The Drown Ti tvé “posrané dny” mohou trochu vylepšit ... (S)

thedrowns.bc.com

piratespressrecords.com

Desku poskytlo vydavatelsví piratespressrecords.com.

Žádné komentáře: