středa 9. prosince 2020

Bad Luck Rides On Wheels - Semper Eadem

12"LP (W.I.F.A.G.E.N.A. RECORDS / Sensitive Wormrile)

Poslední měsíc letošního pandemického roku vyšlo nové album Semper Eadem od německých BAD LUCK RIDES ON WHEELS (v sestavě najdeš členy Wojczech, Confusion Master, Whos My Saviour). Slovy kapely, album přináší 40 minut / 4 skladby "caveman death doom & ambient textures". Vyšlo za spolupráce Sensitive Wormrile & Wifagena Records. Pro BAD LUCK RIDES ON WHEELS je Semper Eadem třetím albem, venku mají ještě dva splity - s Aguirre a Vazio. Album vyšlo v nákladu 200 ks, 100 je na barevném vinylu a druhá polovina je černých.

Semper Eadem je průvodce, se kterým se vydáme na cestu naší myslí a již první její tóny desky jsou jako zvuky sirén. Má pozornost se zaměřuje jen a pouze na heavy tóny a riffy - odvádějí od běžných aktuálních myšlenek, problémů, života a vydávám se s nimi na cestu bez reálné představy kam dojdeme. Tóny BAD LUCK RIDES ON WHEELS jsou uvěřitelné, silné a dodávají odvahu. Je v nich žal, radost i odhodlání. Množství rozdílných pocitů jako by vytvářelo nový organismus, který má svou sílu, hloubku. Monolitickým opakováním se vytváří vlna hluku, která všechno valý před sebou. V myšlenkách se zhmotňují představy, vytváří se nový prostor a cítím množství nových vjemů. Semper Eadem je deska členitá, monotónní a má sílu směřovat mé myšlenky. Poslech je silně návykový a tóny odvádějí moji mysl do jejich představy o časoprostoru. Čtyři dlouhé opusy (pátý najdeš v digitálním kyberprostoru), ze kterých jen dva mají stopáž pod 9 minut, mi dodávají odvahu k poslechu. Proniknout pod temnou skořápku, bahno ... Všechny texty jsou inspirované slavnou sbírkou veršů Květy zla, napsal ji Charles Baudelaire v roce 1857. Stejně jako je "v básních zcela obnaženo srdce člověka, rozpolceného mezi hrůzou před životem a extází z jeho krásy ...", je i hudba Bad Luck Rides On Wheels zbavená jakékoliv prvoplánovosti, předvídatelnosti a zní nadčasově. S vlastním metronomem definuje vlastní čas a vytváří svou vlastní atmosféru. Posluchač je divák nebo herec, je lapený nebo se brání vtažení do děje. Semper Eadem miluješ - jsi lapený do jejích spárů nebo Tě nechává lhostejným. Já jsem lapený ... stačí se jen ponořit, plavat nebo se nechat unášet. "i worship you as if you were the dome of night itself" (S)

wifagenarecords.bd.com

PS: Náhodou jsem zjistil, že Semper Eadem se jmenuje i US kapela, ve které najdeš členy 86 MENTALITY, ale to zase jinde jsme ... www.SemperEademDC.Bandcamp.com.

Žádné komentáře: