středa 14. srpna 2013

BLACK BLOCK DOG - PUPPY 3

(ZINE) DBY Records

Začnu netradičně. Jedna z nahrávek Yacøpsae („Fuck Punk Rock ...“) měla nálepku „CRUST-FREI“. Na Black Blog Dog by jsi mohl s klidným srdcem nalepit METAL-FREI. V ruce držím dalšího číslo sympatického plátku, který nemá ambice zvěčňovat své ego, ale tvůrce recykluje svou lásku ke hlučnému emo / hardcore punku staré školy. Jeho náklonost sdílím, stejně tak grafické cítění, a již předchozí čísla byla srovnatelná s oázou v poušti. Zmínil jsem samolepky, nakonec je jich na obálce BBD použitých dost a navíc hodně netradičně. Zaslechl jsem již i reakci, které mluvila svázaně, obdobně jako by zněl hlas vatikánského svatého otce uvězněného ve vlastním sexuálním hladu. Zine je pro xhard linex free.

Není potřeba srovnávat, BBD má svůj nezaměnitelný sexuální odér a ten mu nemůže nikdo sebrat. O co je Go And Kill hudebně ostřejší, a kritický do vlastních řad, o to BBD září cynismem, i sympatickou arogancí. Tenhle styl „správňáckého záporňáka“ se mi zamlouvá, ale je jasný, že nebude oslovovat každého. Zine je o kreativitě, potlačení vlastního ega a dělaný je kvůli tvůrčímu přetlaku, samozřejmě z lásky k hardcore punku. Tomu, aby se za pár let stal časopis kultem, autor předchází tím, že v rukách držím poslední číslo a dál bude pokračovat jiným zinem. Je to podobné jako hrát v masce. V časáku se skvěle listuje, kochám se, a zároveň na mně dýchá mrazivý sexuální podtext.

Pokud je Tvůj pohled na hardcore/punk “korektní” a řadíš se k “rychlím šípům”, minimálně již při čtení úvodníku se několikrát zavdušníš. Pokud se tak stane, doporučuji nějaký čas poslouchat Das Oath ‎– Körper Kultur, Virgin Mega Whore vinyly a prohlížet si jejich obaly. Cítím, že Tvůrce je filuta a doporučil bych brát věci s nadsázkou, já je tak beru a bavím se skvěle. Ono to ale není jen o zábavě. Možná mohla by nebyla od věci na nálepka „parental advisory“ nebo „for childrens free“. „Pes, který štěká, nekouše“ – to se říká, ale já bych tomu ale nevěřil.

Zine má svůj vyhraněný styl, to se mi na něm líbí. Tvůrce píše o věcech, které jsou pro něj důležité, texty jsou poutavé a tím je BBD inspirativní. Píše se většinou o kapelách, které u nás nekoupíš. Grafika je stylová, nezaměnitelná. Přístup je osobní. Super. Upoutávka na zine zněla - „BLACK BLOCK DOG ZINE 75ks a uvnitř rozhovory: ZEBRA MU, KLUTZ / PAREGORIK, JURAJ JAMES DIO, AMPS FOR CHRIST, JUSTIN PEARSON, Tour report GOLETA FEST 1996 na 18ti stranách od Adamose, 7" sou sexy, samozřejmě čoklové, recenze, diy spirit atd ... Prvních 20 ks je v limitovaný sérii v obálce a DIY hračkou vyrobenou Jurajem Jamesem Diem,v některých je i placka DBY Records jako bonus. S každýho čísla je 30 kč benefit na našeho psího kámoše co mlátí do škopků u HOT NERDS, kterýho sundalo auto a musí platit 700 000 dolarů, páč neměl zdravotní pojistku.“

Něco podobného na facebooku nenajdeš. BBD je dělaný ručně a vypadá krásně! S radostí tohle dílko držím v ruce a vložená „DIY hračka“ je naprosto super nápad. Vtipné, a ocenila ji i má tříletá dcera. Nebudu rozebírat texty, napíšu jen, že vše se perfektně čte a z plátku dýchne osobitost, obdobná jako je vyzařuje z jeho grafiky. Většina textů je původních, něco je převzatého (rozhovor s AMPS FOR CHRIST), a samozřejmě nechybí zdůvodnění proč je uveřejněný. Nejde vyzdvihnout jen jednu věc nad ostatní, přesto 18 stránkový report pamětníka Adamose z GOLETA FESTU 1996, si o to díky provedení, říká sám! Famózní! Je celý napsaný rukou a raději nepřemýšlím, kolik na to bylo potřeba času. Nějaké fotky z toho výletu, jsi mohl viděl na stránkách posledního čísla How Can Limo Kid Kill Your Dreams?

Krása! Těším se na další počiny! (S)

http://dogloversrecords.net/dogblessyou/
http://dogloversrecords.net/dogblessyou/?page_id=190

Žádné komentáře: