úterý 20. srpna 2013

Agents Of Abhorrence ‎– Relief


12 LP (625 Thrashcore / Psychocontrol Records)

… Země je planetou v pořadí třetí od Slunce a pátou největší ve Sluneční soustavě .... 71% zemského povrchu je pokryto vodou. Strohá fakta, která mi vyskočila, když jsem do google napsal „Země. Voda. Slunce.“. „Earth.Water.Sun“ – to byl i název alba australského tria Agents Of Abhorrence z roku 2008. Pocházejí z Melbourne a jejich hudba je hrubá jako rašple. Servírují hudební násilí, zahrané s maximálním nasazením. Rána z čistého nebe, v podobě stručné informace o nové desce, přišla před letošním jubilejním Play Fastem. Kapele vychází novinka „Relief“.

GRIND. GRIND. GRIND. Již na předchozích nahrávkách byl ve hře a Agents Of Abhorrence se nezměnili ani s aktuální nahrávkou. Opět máme co do činění s těžkotonážním zvukovým výplachem - krkolomným, chaotickým a násilným. Rovnice je jednoduchá, vezmi grindcore, do něj přidej dávku power violence a pro zvýšení chutí okořeň chaotičností Converge (to ber s nadsázkou). Každá skladba má spoustu zvratů, záseků, rozjezdů a to jen vyzdvihuje jejich rozmanitost a neuchopitelnost. Cítím se, jako bych strčil hlavu do mixéru a po aplikaci šel ještě na řetízkový kolotoč. Řízený chaos, který očišťuje jogínským stylem a cíleně útočí na psychiku posluchače. Hudební terorismus. Nesoustředím se na nic jiného. Zabijácké riffy, parádní řev (Jacob Winkler z australských Roskopp).

 „Relief“ je od prvního pohledu pěkně udělaná deska. Povedený obal (dělal ho zpěvák Jacob Winkler) a ještě krásnější je barva vinylu. Vychází v kooperaci kultovního US fast labelu z Bay Area 625 Thrashcore a českého Psychocontrol Records, který má zajisté pro australský grindcore slabost. Posledním důkazem je nedávno vydaný split EP The Kil / Captain Cleanoff. Agents Of Abhorrence nejsou žádnými nováčky, mají spousty nahrávek, mezi kterými jsou splity s Iron Lung, Extortion,  Roskopp … S novou deskou přišla i změněna v sestavě na postu zpěváka. Proběhla v průběhu – během posledních dvou let nahradil původníka zpěváka jménem Grant Johns, Jacob Winkler z Roskopp. Dá se říct, že aktuálně jsou Agents Of Abhorrence mezinárodním grindcore projektem. Podle posledních informací, které se ke mně donesly, se Jacob odstěhoval do L.A. a jeho místo nahradil Takaho Komatsu (Gate, Unholy Grave).

Nedalo mi to a zeptal jsem se přímo Psychocontrol na jednoduchou otázku - Co by jsi řekl o AGENTS OF ABHORRENCE - Relief - 12"LP, jak by představil kapelu a čím je podle Tebe deska zajímavá? AOA jsem poprvé zaznamenal v době, kdy vyšlo jejich demo a ke mě se dostalo od mého kámoše Zbyni Vintra. Tak nějak jsem je sledoval celou dobu. Potkali jsme se na Play Fast or Dont, před dávnou dobou a tam jsme se nějak bavili o tom, že bych jim rád něco vydal. Max napsal, že by to bylo super a že s tím nemají prblém. A tak během těch třech let se občas ozval s nějakýma novinkama, jak to vypadá s kapelou a jak pokračují práce na další desce. Až najednou po 3 letech čekání, kdy AOA změnili zpěváka a makali na nový desce, se to konečně všechno dotáhlo do zdárnýho konce a výsledek stojí taky za to. Pro desku jsem si zajel osobně do Loděnic a bronzový vinyl je myslím super. A 200 kusů, který jsem dostal jsou skoro pryč. Tohle je první nahrávka, kterou jsem spoluvydal s Maxem 625 THRASH a byla radost s ním spolupracovat. Momentálně je v lisu další co-release se 625 a to japonští COMPLETED EXPOSITION one sided 12" LP, který bude venku snad během příštího měsíce. Takže se to dá shrnout tak, že někdy to není jednoduchý vydat nějakou desku. Stojí to hodně sil, nervů, času a taky samozřejmě peníze, ale pocit z vydaný desky je super. (Otto)

Meditační hudba pro náročné. (S)

PS: CD verze vyšla v Austrálii na Blastasfuk Grindcore.

PS2: Pokud Tvému uchu lahodí poslech Agents Of Abhorrence, doporučuju i další australské spolky, které jsem zmínil v recenzi - The Kill, Captain Cleanoff, Extortion a Roskopp.

Seznam skladeb:
1. Thousands Year Seesaw                        
2. Everything Fails                         
3. Relax                              
4. Self Contempt                           
5. Expression Of What?                              
6. 100% Negative                          
7. Piranha                         
8. Rotten In The Blocks               
9. Come To Grips                           
10. Absorption Metod                
11. Under The Weight Of Its Own Face                
12. Bad News                  
13. Ward Of Broken Neck                          
14. Withou Another Chance To Get It Right                       
15. The Mistake Again Made, The Proof Again Put                         
16. An End To Its Abuse                              
17. It Doesn´t Exist

Skladby „RELAX“ a „EVERYTHING FAILS“ jsou k poslechu na https://soundcloud.com/agents-of-abhorrence .

http://www.youtube.com/watch?v=hm_AIEoYITI

http://www.psychocontrol.com 

Žádné komentáře: