sobota 4. prosince 2021

Piava – s​/​t

demo CD-R

V ruce držím první demo nahrávku kapely Piava, nové emo punkové kapely z Mělníka. Píše se rok 2021, vychází množství všemožných nahrávek na vinylech a já musím říct, že mám radost právě z takové nahrávky. Nedokonale dokonalé! Svěží vítr a nová energie přichází! V myšlenkách se trochu vracím v čase a říkám si, že podobných demáčů, už jsem držel v ruce několik. Myslím, že všechny by spojovalo stejné nadšení a touha dělat věci po svém. Otevřít okno, vyvětrat a vnášet na podia, co neznamenají nic, svojí energii a pohled na svět. Piava je tady a má svůj manifest: „Tři kluci, který budou vděčný za dvacet minut vašeho života. Mnohem radši než ve vašem klubu zahrajeme ve vaší zkušebně, sklepě, obýváku, squatu a na vaší benefiční akci, která bude nám i vám dávat smysl ...“

Nahrávka Piava je důkazem o existenci. Jsou tady, tak to beru a jsem za to rád. Vznikla v červenci 2021 ve zkušebně, za pomoci pár mikrofonů, nástrojů a laptopu. Tři skladby, stopáž kolem 6 minut, ze kterých je cítit jiskřivá energie. Stylově se pohybujeme na pomezí starého ema, punk rocku, rocku. Oscilující muzika, emotivní texty a uřvaný vokál. Hudebně zajímavý, členitý. Obal je krásně udělanej „eko pack“ a hodně mi připomíná první demáč Suffer. Je to moc pěkný decentní, stejně jako grafika od Báry Voráčkové. Demu vládnou nůžky, lepidlo a ruční práce. Tak to má být!

„Stojíme čelem k výzvám, den za den Nový cíle, schovaný za horizontem“ a stejně tak před Piavou stojí dny nadcházející. Pánové držím palce a těším se na světlé zítřky (živé vystupení)! Jsme na začátku. Nahrávka je k poslechu na Piava (bandcamp.com). (S)

CD poslali Piava, díky!

Žádné komentáře: