sobota 23. října 2021

KIAL? - 6 TRACKS E.P.

7“EP (Aback Distribuce)

Rozostřený obraz, hrubý zvuk a ostré tempo. V ruce držím demo nahrávku francouzské kapely KIAL? (Brittany). V sestavě najdeš kytaristu post punk kapely OSTAVKA (Francie) a členy Bakounine, Usa La Tua Rabbia. Pokud sledujete tamní scénu, rozhodně doporučuju. Singl vyšel v mezinárodní kooperaci labelů a nákladu 300 ks.

Vazba a pár tónů, to je začátek. Po nich se rozjede hrubá d-beat raw punk jízda, zahraná s maximálním nasazením a energií. Jejich sílu zvýrazníš otočením hlasitosti na snesitelnou hodnotu, tah na branku se určitě zesílí. Myslím, že o to tady vlastně jde - hluk a žít naplno. Jasný, očekávej čítankový d-beat raw punk kolovrátek, který se valý jako uragán. Esenci nahrávky zvyšuje španělština (zpěvák je z Kolumbie). Demo má jiskru, švih a zpěvák plive slova, který řežou jako žiletky. V insertu nahrávky naštěstí najdeš i výklad textů v angličtině (toho si fakt cením, například většina švédských kapel na překlady kašle a je to myslím škoda). Témata textů jsou klasická a ještě dlouho budou – rutina, šeď, hledání času a zjištění, že žádný čas nemáme, společnost – život.

Tohle je demo nahrávka, se vším co k tomu patří. Dostala se na vinyl a já to naprosto chápu. Pro labely i kapelu to určitě dávalo smysl. Navíc, energii nahrávky z drážek vinylu nesmažeš - je archivovaná už napořád. Věříte, že si takovéhle nahrávky cením? Spousta věcí by šla udělat lépe, třeba obal bych řezal řezačkou, místo použití nůžek, to je ale punk a patří k němu i špína, udělat věci teď hned, jak nejlépe to dovedu. KIAL? jsou na začátku, všechno mají před sebou a já jim držím palce, ať je jejich stopa v celosvětové hardcore punkové historii výrazná. Nahrával Jacky Spektor (Lionel Cadiou, člen skvělých Syndrome 81 a majitel At The Movies Studia). Zaznamenal množství super nahrávek, jako třeba Litovsk, Ostavka, Syndrome 81, Bleakness, Secteur Pavé, Cuir …

Příznivci hluku mají další jméno k prozkoumání. Singl u nás seženeš u Peti, Aback Distribuce. Super! (S)

abackdistrorecords.blogspot.com

KIAL

kialpunx.bc.com

Desku věnoval Peťa (Aback Distribuce), díky!

Žádné komentáře: