úterý 1. června 2021

DeeCracks - Serious Issues

12“LP (Pirates Press Records)

„1-2-3-4!“ Po třech letech od desky „Sonic Delusions“ přícházejí rakouští DeeCracks s novinkou pojmenovanou „Serious Issues”. Album vychází opět pod hlavičkou Pirates Press Records a z podtitulku je jasné, že uslyšíme 16 nových punkrockových pecek. Novinka vyšla na vinylu a spatřila světlo světa v době globální pandemie, kdy kapela nemá moc prostoru podpořit ji živým hraním. Zdá se, že to berou s lehkou hlavou a na youtube kanálu kapela vypustila hned několik nových video klipů k písničkám ze „Serious Issues”. DeeCracks nejsou žádní nováčci, svůj styl pilují léta a směr je poměrně jasně daný - "ramones punk rock". Skvělý riffy, melodickej punk / rock, zahranej rychle a naplno - hráli tak Ramones a s podobnou energií hrají i Dee Cracks. „1-2-3-4!“

Líbí se Ti Ramones a kapely jako Sonic Avenues, Brat Farrar, atd.? Prostě melodický punk rock bez přidané chemie, jak by řekli v Brně - "zahraný na plný hřebík"? DeeCracks hrají přesně podle daného popisu - melodicky, rychle a s „drivem“, díky kterému jsem si je hned oblíbil. Všechno jim to šlape jak má - skvělé kytary, bicí a zpěvák Matt to tlačí perfektním hrubým zpěvem. DeeCracks parádně pracují s kombinováním melodií a energie, hrají precizně a s lehkostí. Po zajímavém a trochu neočekávaném intru, přichází první pecka „The Samurai Challenge“, se kterou dostávám, co jsem očekával (po čem jsem prahnul?) - melodický punk rock. „Serious Issues” je však trochu jiná než předchozí deska – stále rychlá, intentivní - „zralejší“? :) Vypíchnul bych pecku "The Ambien Shake", čistě instrumentální písnička, se zajímavým odérem Tiger Army. Právě intra, vyhrávky, outra, instrumentálka jsou na novince velice osvěžující. Vše je sladěné, vyvážené, nic nevyčuhuje a kapele to hlavně šlape tam kde to šlapat má! „16 brand new punk rock classic!“ = jak říká podtitul desky, takže 16 pecek – 16 hitovek. Skladby mají dobrý osobní texty a celá deska je pěkně udělaná. Líbí se mi i obal, který je založený na fotce kapely:)

DeeCracks jsou hodně ovlivnění Ramones, pozná se to už podle názvu. Vychází z nich, ale rozhodně svoji vášeň (nebo prvotní inspiraci) přehrávají vlastní kreativitou. Většina písniček má potenciál vyhrávat po chvilce sólový koncert v mé hlavě. To je dar a tím bych ukončil své psaní, protože tohle je to podstatné. Omrknul jsem i nějaká DeeCracks živá vystoupení na netu a živě si s Ramones nezadají - řekl bych, že stejně jako oni hrají naživo rychleji než na desce. Svůj chvalozpěv končím. „Serious Issues” je parádní deska a pokud jedeš v melodických kapelách šáhni po DeeCracks. Já doufám, že tyhle borce výhledově uvidím naživo. Na to se fakt těším! DeeCracks přinášejí se svojí muzikou hodně energie do dnešních šedých dní a to taky není málo. Každý den jde začít s heslem „1-2-3-4!“ a třeba se i naprosto blbý den stane jednoduchý jako punk rock sám! (S)

piratespressrecords.com
piratespressrecords.com/deecracks

Desku poskytlo vydavatelství Pirates Press Records – díky!

Žádné komentáře: