úterý 1. června 2021

Come Closer - Pretty Garbage

12“ LP

Na Pirates Records vyšla avízovaná deska Come Closer s názvem “Pretty Garbage”. Pilotním singlem pro album byla písnička Get It Wrong, kterou „piráti“ vypustili koncem loňského roku. Deska officiálně vyšla na vinylu začátkem letošního dubna, takže se dá říct, že ještě voní novotou. Come Closer je přezdívka chlapíka jménem Jimmy Elmore alias J.Wang, aktivního hudebníka, který hrál v kapelách Dan Padilla, Tiltwheel, Altaira a album “Pretty Garbage” si nahrával v zadní místnosti svého domu. Come Closer jsou ze San Diega a s „projektem“ J.Wangovi vypomohli Davey Quinn (Tiltwheel, Dan Padilla) a Chris Prescott (Pinback, No Knife, Rocket From the Crypt). Jména kapel jeho parťáků jsou myslím globálně známá, ale už jen zmíněná informace o DIY záznamu minimálně potěší a napoví o přístupu, možná víc než šermování známými jmény.

Písničkou Get It Wrong album „Pretty Garbage” začíná. Je to příjemná skladba, doslova příjemná, a navodí poklidnou pulzující atmosféru, která s každou další písničkou rozkvétá do plné krásy. První, druhá, i všechny další písničky jsou instrumentálně rozmanité a stylově (i náladově) oscilují. Come Closer hrají členitou „různobarevnou“ muziku, která odkazuje na množství různých stylů. Vládnou melodie, ve kterých se protíná punk rock s indie - rock´n´roll, emo punk, snad i western country punk ("Arms Up"). Výsledek je melodická, náladová, osobitá hudba, která si posluchače omotává kolem prstu. Láká a vtahuje do děje, přesto není vlezlá. A hlavně, celou deskou se nese velice příjemná energie.

V Come Closer je slyšel minulost i přítomnost. Vybavil jsem si hned několik kapel zavátých časem. V hlavně mi probleskli Strakonice - Landmine Spring, jejich začátky a i pár dalších kapel té doby. Od prvních tónů cítím svěží vánek a podobný dojem jsem měl, když jsem před mnoha lety slyšel třeba desku „Ride“ od zmíněných Landmine Spring. Ty časy jsou dávno pryč, ale je fajn si uvědomit, že kapely nemusí být jenom tvrdé nebo pomalé, a punkovou muziku lze hrát i jinak - instrumentálně zdatně, emocionálně … Moment „dežaví“ je u mě nejsilnější a nejspíš se ho již nezbavím. A vlastně se ho ani chtít vzdávat nebudu, protože na křídlech příjemných vzpomínek se nesou podobně emotivní tóny Come Closer. J.Wang a jeho pomocníci se krásně vracejí v čase a oprašují mé vzpomínky na 90tkový emo punk. Určitě tak hrají z nějakých jim dobrých důvodů a deska je pohlazením po duši. Z novějších kapel cítím určitě i část nálady z desek Downtown Struts. Album“Pretty Garbage“ je ale dostatečně osobité, pulzující a pokud bych měl desku označit za indie nebo punk, vybral bych punk.

Skvělá deska! (S)

piratespressrecords.com
comeclosermusic.bc.com

Desku poskytlo vydavatelství Pirates Press Records – díky!

Žádné komentáře: