neděle 17. ledna 2021

Seized Up ‎– Brace Yourself

12“LP (Pirates Press Records)

Jednou z novinek na Pirates Press Records je debutní 12"LP kapely SEIZED UP s názvem Brace Yourself. SEIZED UP se dali dohromady v roce 2019 v Santa Cruz (Kalifornie) a sestavu tvoří zpěvák Bl’ast Clifford Dinsmore, kytarista Fast Asleep Danny B., bassák Good Riddance Chuck Platt a a bubeník The Distillers, The Nerve Agents Andy Granelli. Již podle složení je téměř jasné, že tuhle kapelu budou mnozí označovat jako "super skupinu" a očekávání budou mít velká. Já jsem samozřejmě hned zbystřil, hlavně kvůli jejich basákovi jménem Chuck Platt, který hrál v Good Riddance. Zaujala mě i kapelní fotka, je pěkné vidět čtveřici postarších mladíků, že? Fanoušci Black Flag, Off!, Bl’ast, D.R.I. - otevřete oči, teď!

Jako předzvěst debutu Brace Yourself lze brát flexi singl se skladbou Manic Decompression a písničku Taking Back The Neighborhood, která vyšla na výběru FOR FAMILY AND FLAG VOL. 1. Obě nahrávky vydané Pirates Press Records a stejně tak obě skladby najdeme na albu Brace Yourself. SEIZED UP hrají energický hardcore punk, svým způsobem výrazný, svižný i krlomný zároveň - navíc čitelný, se silnými riffy, množstvím změn v tempech a rychlosti. Moderní crossover? Řekl bych proč ne, ostatně i při poslechu jsem si vzpomněl třeba na D.R.I. Crossover nebo THE BONELESS ONES. SEIZED UP znějí ale moderněji, jsou rychlejší a dýchne z nich svěží odér. Celek zní hodně dobře a sinusovka změn jako by vdechovala nahrávce jistou dávkou nejistoty a nervozity. Zajisté i díky muzikantské vyzrálosti celé kapely zní Brace Yourself sakra dobře. Zahraná je s precizností a po několikátém poslechu se první dojmy promíchají, stejně jako jako pomalejší a rychješí části skladeb! Má to svoji sílu, která nahrávku táhne a celý to pulzuje! Členové kapely jsou „postarší” chlápci, kteří zajisté mnohé pamatují, ale tady se nehraje na strunu nostalgie - SEIZED UP znějí mladě, energicky a nasraně.

Na desce je jedenáct pecek, který během tří non-stop dní nahrál Paul Miner (hrál v Death By Stereo). Zvuk je skvělý, čistý a výrazný, který se stylu SEIZED UP perfektně hodí. Všichni žijeme v nejisté době a pro v lidi je situce v USA v mnohém bouřlivější. Nejspíš i loňský turbulentní rok se odrázil i na debutní desce Brace Yourself. Pecka!

Více najdeš na Pirates Press Records.
Deska je k poslechu zde.

Seznam skladeb:
Manic Decompression
Human Locusts
Disasteroid Mutation
Tent City Exodus
Older and Wiser
Bleeding Fingers
Terminal Disarray
Sobriety Hurts
Taking Back The Neighborhood
Blob of Mediocrity
Shadow Panther

Desku poskytlo vydavatelsví piratespressrecords.com.

Žádné komentáře: