čtvrtek 19. listopadu 2020

Territories - When The Day Is Done

10”LP (Pirates Press Records)

Territories jsou kanadská kapela z Calgary. Před dvěma lety jim vyšla debutní deska na Pirates Press Records, na které načrtli svůj zvuk, ve kterém se potkává mix tradičního amerického country vs. melodického punk rocku. Vybaví se mi jména jako The Bouncing Souls, Social Distortion, pop punk kanadských kapel, ale na mysl mi přišli i pop rockový Gin Blossoms. Prostě pozitivní muzika, ve které nechybý silné melodie, chytlavé riffy a skvělý zpěv – sečteno a potrženo, muzika se kterou lépe žije! Jednou z posledních novinek od Territories je desetipalec "When The Day Is Done" a vyšel opět na Pirates Press.

Territories muzika je chytlavá a zároveň svým způsobem dodává vnitřní energií, potřebnou pro vytváření "lepších dní". Kapela má talent psát silné písničky, ve kterých se propojuje punk rock s rockovou muzikou. Odbočím, pokud vezmu rytmus běžné dne a propojím ho v myšlenkách třeba s písničkou "Redemption song", zjistím že i náročné věci se potom zvládají lépe. Territories jsou na tom podobně, jejich písničky mají své charisma a ve velice vyváženém poměru mixují melodie, energii a malancholii. Při poslechu si vzpomenu i na kapelu Downtown Struts a snad mám dojem, jako by právě od nich převzali štafetu. Territories jsou tady se šesti novými skladbami, vydanými na desetipalci s pěkným obalem, obdobně decentním, jako byl jejich debutní dvanáctipalec. Podobně jako je vyvážená jejich hudba, jsou na tom i jejich texty a grafika. Texty jsou o životních cestách, radostech i strastech, ale odrážejí i vážnější témata, jako je třeba střelba na amerických středních školách.

"When The Day Is Done" je pozitivní deska, chytlavá, melodická a pohodová. Má snad jedinou slabinu, šest písniček uteče strašně rychle. Jak jsem již psal, tohle je muzika, která může zlepšit běžné dni, ale i do současných šedých dní a týdnů, vnést trochu světla a to taky není málo … (S)

territoriescalgary.bc.com
piratespressrecords.com

Desku poskytlo vydavatelsví http://piratespressrecords.com.

Žádné komentáře: