čtvrtek 13. září 2018

Dad Brains – I´m old

7“EP flexi (Pirates Press Records)
John Lennon: Nevěř nikomu přes třicet … no, nikdy se mi tenhle citát nějak extra nelíbil. Každý je tak starý, jak se cítí. Alespoň já to tak beru. Skvělým osvěžením mezi tunou současných kapel je čtveřice hardcore punkových taťků z Californie, kteří se pojmenovali Dad Brains. Popiska na jejich stránce zní „hardcore punk od tátů, o taťkách, a pro každého! Takže Ti klidně může být i přes třicet nebo víc. Pokud se podíváš na grafiku a název kapely, bude Ti myslím jasné, že smysl pro vtip a nadsázku chlápkům chybět nebude.
Pokud něco chceš dělat jako rodič, musíš do toho jít. Sám podle sebe vím, že pokud věc odložím, a mám ji jen v hlavě, nemusí na realizaci dojít nikdy. Snad i proto mají Dad Brains raketový start. Tihle taťkové hrají rychlý, energický (i melodický) hardcore punk. Přístup je originální, je to skvěle zahraný, a samozřejmě vše odkazuje na množství klasik hardcore punku. Zpěv je super a místy mi připomíná zpěváka Shelter. Texty jsou psaný s vtipem a nadsázkou. Hlavním motivem nejen textů, je taťkovství. Chápu to jako super ventil, taťkové to prostě ze sebe nejspíš vypustili ven. Je to ostatně inspirativní pro všechny hardcore punkové taťky. Na mamky tím nezapomínám, určitě dohledáš podobně laděnou kapelu složenou z maminek. Vracím se k citátu v úvodu, může ti být pod třicet a můžeš být starý, může Ti ale být nad třicet a cítit se můžeš jako mladík. Limity stranou, je to inspirativní i pro děcka! Kdo jiný, by na to měl najít energii, než hardcore punkový taťkové, že? A protože hardcore punkovej taťka jsem, je mi tenhle projekt hodně sympatický.
Pět pecek od Dad Brains si můžeš poslechnout na profilu dadbrains.bandcamp.com. Pilotní pecka „I´m Old“ má i video klip, který začíná podobným stylem jako jeden z klipů Agnostic Front, pokud se tedy nepletu :). V klipu samozřejmě nechybí děcka :).
První hmatatelnou podobu Dad Brains tvorně dali Pirates Press Records a aktuálně je venku flexi EP s písničkou „I´m Old“. Pirates Press Records je velkej label, který mi je sympatický svým přístupem, a i tím, jak pomáhají svým kapelám s propagací. Flexi EP je předzvěstí debutního 7“EP, který vychází v září u Pirates Press. Hardcore punkový taťkové, zkuste to … no nejen vy, je to pro všechny … (S)
piratespress.com
Rozhovor s Dad Brains najdeš na stránce newnoisemagazine.com .
Pirates Press promo kanál je zde.

Žádné komentáře: