neděle 9. prosince 2012

FIELD ROTATION - ACOUSTIC TALES



12“ 2LP gatefold (Denovali Records)

Field Rotation je projekt německého skladatele a producenta, který se jmenuje Christoph Berg (Kiel, Německo). Jeho hudba je minimalistická a experimentální. Křehké tóny, kombinace síly zvuků, tónů a ambientu. Hudba, která dává do pohybu lidské emoce – jdeme po tenkém ledě, poskládaném z našich pocitů. Hudba, která osciluje a graduje.

I. Hra tónů. Spolupráce světla a tmy. Momenty a síla okamžiku. Cesta, po které se vydáme, když nad svým vědomím ztratíme nadvládu. Probudil jsem se. Nespal jsem moc dlouho? Jsme zcela vyspaný. Naprosto nerozlišuji, co je skutečnost a kde začínají představy. Nevím - je tma? Uvidím světlo na konci tunelu? Cesta myšlenek, touhy a bolesti, která je tak křehká a pohladí. Dostanu se ven? Pochopím tenhle sen? Text, který jsem napsal o 10“ „Regenzeit“.

II. Chlad. Tmavá noc. Jasná obloha. Pokud jdeš sněhem, cítíš každou vteřinu a stupeň pod nulou. Zvuky mají prostor a chlad noci Ti otevírá cestu k sobě samému. Nic osobního v tom nehledej, jestli chceš někam dojít, musíš šlapat jen Ty sám.

III. Hra nebo realita? Lidé nebo stroje? Světy se propojují! Tóny vlastních emocí nesoucích se na sinusovkách FIELD ROTATION. Vtahuje mě to. Medicína, která zpomalí čas. „ACOUSTIC TALES“ jsou dvě desky, čtyři strany hledání. Zvuky, které na mě působí jako mantra - ztrácím pojem o světě.

Nerozumíš tomu? Nevadí - s hudbou FIELD ROTATION to zase není tak složité, stačí se nechat vést a vnímat, protože každý tón má ve finálním důsledku svůj význam. Album, které je soundtrackem pro nicotu a záznamem prázdné promrzlé krajiny. Krásné, křehké, citlivé a kruté! Jdeš sám. Žádná slova. Bez cíle - není čeho se bát! Věčný klid. (S)

PS: nahrávka z roku 2009 – 2010, která vyšla na Denovali Records jako 2LP gatefold vinyl doplněný o mp3 download kupón. FIELD ROTATION hrají magickou nadčasou hudbu, která vytváří jiný, vlastní, svět. „Acoustic Tale 4“ je doplněný violončelem (Danny Norbury) a obsahuje mnoho silných momentů gradujících do epických výšin.

http://fieldrotation.de  
http://www.denovali.com/fieldrotation
http://denovali.com
http://www.youtube.com/watch?v=Whbc1f55eqM

Seznam skladeb:

01 Acoustic Tale 1 (Introduction) 08:30
02 Acoustic Tale 2 05:19
03 Acoustic Tale 3 04:21
04 Acoustic Tale 4 (With Danny Norbury) 07:18
05 Acoustic Tale 5 08:45
06 Acoustic Tale 6 06:37
07 Acoustic Tale 7 (Inspired By Franz Kafka) 04:54
08 Acoustic Tale 8 (Dedicated To Sergei Rachmaninoff) 05:08
09 Acoustic Tale 9 07:28
10 Acoustic Tale 10 06:21
11 Acoustic Tale 11 (Appendix) 04:09

Žádné komentáře: