čtvrtek 22. listopadu 2012

Empty Hall of Fame – The Road


7“EP (Papagájův Hlasatel records)

Empty Hall of Fame je kapela, která již nějaký ten pátek funguje a za dobu hraní si zajisté stačili najít své příznivce, kteří je podporují. Po 6sti letech existence, změnách v sestavě a několika nahrávkách přicházejí se svým vinylovým debutem. Osobně jsem, ke své spokojenosti sběratele desek, obdobnou nahrávku postrádal. První deska je na světě, dočkal jsem se! Kapela na ní prezentuje svou aktuální tvář a myslím si, že mohu s klidným svědomím napsat, že EP je velice poctivě odvedená práce. Potěší všechny příznivce melodického hardcore punku. Empty Hall Of Fame jsou dva hoši z táhlé obce Libina (okres Šumperk, kraj Olomoucký) + jeden z Přerova a další z Prostějova. Kapela je na cestě a jejich EP se jmenuje „The Road“.

„The Road“ vnímám jako seznámení s novou tváří Empty Hall Of Fame, ale i náznak předpokládaného dalšího vývoje. Bezplatný download vyžaduje několik minut pro umístění na web. Pokud kapela něco nahraje a umístí písničky volně ke stažení, je to fajn, ale vinyl má prostě svou vážnost a hodnotu. Snad jako by sami říkali - stojíme si za tím co děláme. Je moc dobře, že se Empty Hall of Fame rozhodli pro vstřícný krok směrem k vinylu a Papagájův Hlasatel jim ho vydal. Vinyl má prostě svou hodnotu a je za ním hodně práce (i peněz). „The Road je po všech stránkách povedené a opravdu se mi líbí. Velice kladně hodnotím propojení myšlenky (jasná inspirace, ke které se kapela sama hlásí - knížka Cormaca McCarthyho „Cesta“), hudby a grafického zpracování desky. Obal nakreslil a zpracoval Tofu Thrasher a opět nezbývá než složit poklonu. Krásná práce - opět „majstrštyk“. Když se do obrázku zadívám, jako bych viděl zákoutí a čáry odkazovaly na ukryté myšlenky. Líbil se Ti obal RAPSÖD „Pochodeň“? Tvůj hlad po podobné grafice má před sebou další sousto.

Empty Hall Of Fame hrají melodický hardcore punk, říznutí oldschool hardcorem. Nechybějí klasické sekané pasáže, refrény a sbory. Znějí moderně a jejich písničky nepostrádají perfektní melodické nápady. Osobně se mi hodně líbí melancholický nádech, který cítím hlavně z kytary a právě díky němu, mi všechny písničky znějí hodně emotivně. Něco podobného jsem vždycky cítil ze Suffer (Wrong Joke). Nečekej moderně znějící chemický hardcore a zmíněná melancholie, má na „odlišení“ myslím velký podíl. Na singlu jsou čtyři písničky, které se nesou ve středním tempu, znějí jistě a vyhraně. Nahrávka má energii, nápad a myslím si, že ji budu na gramofonu protáčet i po napsání recenze. Dostávám propojení muziky, osobního přístupu a textů, které jsou o osobních pohledech na životy - na problémy, které „trápí“ nejednu generaci hardcore punks. Bohužel jsou stále aktuální, zachycují dnešní rychlou dobu a nechybí v nich moment popíchnutí k povstávání z vlastní apatie.

Singl „The Road“ není o vyhledávání inovátorských přístupů - je poctivě zahraném melodickém hardcore punku, upřímném přístupu a aktivním postoji ke svým životům. Hraje naprosto perfektně a to je ta nejpodstatnější informace z recenze. Mám radost, že poslední dobou vychází (myslím u nás v ČR) stále více melodických hardcore punkových nahrávek … Doufám, že další věci Empty Hall Of Fame přijdou s menším časovým odstupem. (S)

http://www.phr.cz  
http://www.ehof.ic.cz

Žádné komentáře: