úterý 13. prosince 2011

GO AND KILL – #3/2011



(ZINE)

GO AND KILL je český (fast) občasník, který se od svého prvního čísla usilovně snaží šířit – jak ostatně sám říká - „kacířské myšlenky a oslavovat bezbožné, rouhající se ďáblovy spolky“. Za úderným názvem zinu najdeš spoustu zajímavého čtení, které ocení každý fanoušek rychlého hardcore / punku (snad i metalu). FAST, FAST, FAST – o to v zinu poběží. Představovaná je „palová“ odnož hardcore/punkové scény pohledem nadšených lidí, kteří se v ní i aktivně angažují. Život je krátký, proto není čas na pomalé hraní – „play fast, die young“! Nevím jak název zinu vznikl, ale určitě bych ho „vyřezal“ z názvu písničky „Can I GoOut And KillTonight?“ od Misfits. Tohle je ovšem jen moje osobní konstrukce, tvůrci GO AND KILLbudou určitě ujíždět na zcela jiných kapelách než na Misfits. Letos vyšlo již třetí číslo GO AND KILL!

V krátkosti z obsahu - rozhovory s MAGRUDERGRIND (USA), FATUM (Rus), IDIOT´S PARADE (SK), DESPISE YOU (USA), DROPDEAD (USA), STOLEN LIVES (CZ), DOOMSDAY GRAPHICS (Srb), BLÜDWÜLF, recenze, scene report z Polska, Historii HC / punk / underground / alternativních a metal vinylů v našich končinách od pana Sucháče, tour reporty (AGATHOCLES v Jižní Americe, SAYWHY? / LYCANTHROPHY UK a jihoevropské tour, LYCANTHROPHY / PRŮMYSLOVÁ SMRT jihoevropské tour, NEEDFUL THINGS „Deadpoint tour“), AT WAR WITH GRIND CORE PART II., Al Confino squat, sloupky, myšlenky, názory. Vše psané zajímavě a pohledem nadšeným, což zaručuje, že se zine velice dobře čte. Nabízené kapely ve fast scéně aktuálně „frčí“, mají co říct nebo to jsou klasiky žánru! Cením si i toho, že se tvůrci jasně vymezují, a co víc i napíšou jak se věci mají, se sračkama typu Anal Cunt.

Líbí se mi osobní rovina, kterou je zine protkaný - za GO AND KILL je cítit člověka, tohle není jen chladný kolektor desek rychlé muziky. Pobavila mně jedna z prvních vět v úvodníku GO AND KILL, „buď si necháte tisknout x stovek zinu, jako je tento, anebo si za ty prachy koupíte nějakou skvělou televizi, která je tak velká, že se Vám nevejde do pokojíku ...“. Díky Ondro, že jsi dal přednost zinu! Fajn je i krátké psaní od Tondy (Say Why?) o undergroundu – krátké, ale věcné a pěkné!

GO AND KILL stojí za pozornost! Neboj nebudu rozebírat jednotlivé články, tohle čtení si nejlépe užiješ sám, se zinem v ruce. Věřím, že pokud máš rád rychlý hardcore / punk a nebyl jsi celý rok 2011 někde na dovolené mimo civilizaci, zine máš zcela určitě doma. Jestli se chceš s rychlejší muzikou teprve seznámit – jsi na dobré adrese a ber informaci o GO AND KILL jako tip na svého nového průvodce, který Tě tím ukáže na to nejlepší, co Ti celosvětová „fastová scéna“ může nabídnout. Protože sám vím, jaké je to dělat zine, jaké úsilí se musí vyvinout, napíšu na závěr jen následující – hoši držím Vám palce a přeju hodně sil do dalšího čísla, které se těším již teď! (S)

PS: Pokud chceš načrtnout souvislosti, tvůrce zinu najdeš v kapele Lycantrophy, za festivalem Play Fast Or Don´t nebo labelem Psychocontrol Records.

Žádné komentáře: