pátek 11. února 2011

Needful Things - Tentacles Of Influence


CD (Obscene)

Needful Things hrají dlouho. Vydali spoustu singlů, jednu velkou desku a svými energickými koncerty terrorizovali nejednoho „grindera“ po celé Evropě (aktuálně i v Austrálii). Prošli si změnou v sestavě a jak je vidět (lépe řečeno slyšet) jsou ve formě. Obscene Production pojal začátek letošního roku ve velkém stylu a servíruje posluchačům extrémní muziky jednu lepší věc za druhou. Právě u Obscene nedávno vyšlo jejich, v pořadí druhé, album „Tentacles Of Influence“. Čerstvá novinka, která kapelu řadí do TOP10 světového grindcore. Pro mě rozhodně! Aktuálně vychází na CD, ale i vinyl maniaci by se měli dočkat svého oblíbeného analogového formátu. Anonce na novinku může znít věcně a stroze - GRIND GRIND GRIND.

GRIND GRIND GRIND!!! Další jazykové variace jsou zbytečné. „Tentacles Of Influence“ Tě chytne za pačesy a nepustí. Musím říct, že Needful Things mám rád živě na koncertě. Znáte to, první tóny – blik – mražení – blik – něco se s Tebou děje v mezičase – blik – konec. Věci mezi tornádem a lidským chápáním. Nečekej meditační roviny, polevování v tempu. Otto a jeho bratři v grindu, Tě od první vteřiny (až do té poslední) nenechají odpočinout. Intenzivní a živočišná rubanice. Není to žádná studiová syntetika, lavinový efekt živých vystoupení je zaznamenaný i na „Tentacles Of Influence“. Slabá místa nejsou, GRIND buldozer v rukách Needful Things před sebou tlačí vše. Howgh!

Abych ale řekl pravdu, musel jsem si zvyknout na zvuk z Hell Sound studia. První dojem jsem neměl nejlepší. Po pár dnech intenzivního poslouchání se však mávnutím kouzelného proutku přesunul do kategorie označované „mistrně rafinovaný“! Needful Things hrají „čistý“ grind bez výraznějších metalových, či death onanií. Alespoň tak to vnímám já a i po několikátém poslechu jsem měl stále pocit, že zvuk je hodně „metalický“. Poslouchám však stále dokola, najednou střih - změna a prvotní zápory beru jako klady. Skvělý! O intra se postaral „noise distrortion“ majstr Žrout v jeho počítačové domácí laboratoři.

„Tentacles Of Influence“ je 19 řádně zuřivých grindcore pecek. GRIND GRIND GRIND. (S)

PS: V bookletu jsou uvedené vydavatelské plány, které vypadají opravdu zajímavě. Posuďte sami - 12“LP „Tentacles Of Influence“ + bonusy, 7“EP split s Catheter, 7“EP s Compulsion To Kill, 5“EP s Lycantrophy a 5“EP se Suffering Mind.

http://www.obscene.cz
http://www.obscene.cz/stream/needfulthings/

Žádné komentáře: