neděle 6. října 2024

K​.​O​.​S. (Kinetic Orbital Strike) - The True Disaster
























7"EP (Phobia Records)

Phobia Records je d-beat / crust / punk vydavatelství z Velkého Oseka. Zní Ti lokálně? Zdání klame, vycházejí tady světové kapely a již několikrát jsem se přesvědčil, že se vyplatí novinky u labelu sledovat! Tohle ale ví každý cruster, že? Jednou z nových nahrávek na Phobia Records je singl kapely K​.​O​.​S. nebo také Kinetic Orbital Strike. Ne, nejsou ze Švédska, je to punková palba ze země za velkou louží, Philadelphie, Pennsylvanie. The True Disaster je jejich nové, v pořadí druhé EP. Navazuje na jejich debutní nahrávku, která vyšla v loňském roce na Phobia Records. Dočetl jsem se, že vály jsou ze ze stejného nahrávacího session jako jejich debutní EP / demo. Co říct na úvod? Je to válec, palba, totální buldozer! 

Phobia Records je velice aktivní label, vydává usilovně a K​.​O​.​S. (Kinetic Orbital Strike) jsou zajímávou kapelou ze země za velkou louží. Skvěle jim to šlape! Osobně mám rád singly, malé desky beru jako punkové médium. Vychází jich ale čím dál tím méně, nejspíš díky jejich vysoké výrobní ceně. EP je ideální formát pro fastcore kapelu, jejich velkou desku a pro partu jako jsou K​.​O​.​S., je EP určitě vhodným formátem. Nemáš čas se nudit, kapela Ti neservíruje ve stopáži EP své válce a na víc není prostor. Žádné nastavování, palba od první do poslední vteřiny. V popisce na profilu labelu jsou u kapely napsaná přirovnání ke kapelám jako Anti-Cimex, Disaster, Disclose, Framtid... sedí to! Snad bych ještě doplnil amíky PHYSIQUE (Olympia, Washington) nebo DISFEAR. Cirkulárka se točí a všechno semele! 

The True Disaster  Ep vyšlo na Phobia Records pod uctyhodným katalogovým číslem PR293 a je to skvělý singl. Jizda, která Ti vyčistí hlavu. Kolovrátek, opakující se, přímočarý, hrubý a svěží! Vše je je "vyhulené" na maximum, přesto to zní skvěle a má to tah na branku. V hudbě není nic navíc, dostaneš jen tlak a zase přímočarý tah na branku. Obal je perfektní, kapsa, přehnutý insert s texty a vinyl v černém papírovém sáčku. Grafice vizuálu vévodí lebka, ale napočítáš jich tam myslím osm... pecek je na singlu pět, perfektně propojených. Valý to a ty bicí... Cirkulárka jede z kopce, zastavíš jí? Mastering je z dílny Enormous Door Studios. 

Když jsem se díval na sestavu kapely, určitě je zajímavý výčet dalších kapel, se kterými jsou spojení -  Hatred Surge, Mammoth Grinder, Power Trip, Vaaska, Dark Thoughts, ale výčet to není úplný. Super nahrávka! (S)

kineticorbitalstrike.bc.com 
phobiarecords.net 

Desku věnovali Phobia Records, díky!

Žádné komentáře: