sobota 25. listopadu 2023

Lidské Zdroje - Špatnej vtip
























7"EP flexi (Humane Recordings)

LIDSKÉ ZDROJE mají svůj první vinyl úspěšně za sebou a aby toho nebylo málo, tak souběžně s ním si na vlastním labelu Humane Recordings vydali dvouskladbové flexi Ep. Nahrávka vznikla, stejně jako debut, v pražském studiu Golden Hive Studios u pana Amáka. Pokud Ti singl nestačil, na flexíku najdeš další dvě pecky. Jo! Opět se povezeme na vlně garážového punk rocku - melodického, frackovitého a s inteligentními texty.

Vydat flexi Ep je super nápad. Flexi je zajímavé médium na reklamu, do časáku nebo pro publikování nějakého zajímavě pojatého materiálu. Jako poznámku pod čarou bych napsal, že flexi vinyl si pamatuju ještě z časů doznívající totality, kdy jsem na střední škole musel povinně / nepovinně odebírat nějaký ruský časopis a v něm byla jako příloha modrá fólie (pokud se nepletu) pro gramofon. Ohebná a pružná deska, prostě flexi. Na rozdíl od dneška, tenkrát časák i s deskou letěl rovnou do koše. LIDSKÉ ZDROJE flexi vinyl je krásně modrý - čirý a slyšet můžeš písničky Špatný vtip / Běs. Do koše rozhodně nepoletí!

Špatnej vtip je super melodickej song, chytlavej a s povedeným textem. Pohledy na něj mohou být minimálně dva. Mladší ročníky a milovníci melodického punk rocku, tuhle pecku protočí určitě hodněkrát, snad i do zblbnutí. Varianta druhá je pro starší ročníky, který budou mít přehled o CZ / SK punk rocku. Hned při prvních tónech asi zbystříš a zjistíš, že song je částečně "předělávka" jedné nejmenované slovenské kapely. Stejně chytře, jako LIDSKÉ ZDROJE svým názvem parodují práci s lidským kapitálem, tak pojali i skladbu "Špatnej vtip". Pokud poznáš originál úvodního riffu, pak název skladby a text, budou mít ještě další rozměr. Super nápad, jak vtipně vyjádřit svůj názor! Parodovaná kapela je opravdu "Špatnej vtip" a text (i muzika) je perfektní. Písnička má i super video klip a jedna z vinylových desek, kterou se v něm hází, patří opravdu do koše. Je dobrý, že prodej toho kusu vinylu je zablokovanej k prodeji i na portálu discogs. Druhá je vypalovačka pojmenovaná Běs, super rychlej fast punk rock song s uřvaným zpěvem. "Kotleba, Zeman, Fico, Klaus - Totožní zmrdi" 44 vteřin a je vymalováno. Ano!
Parádní práce, tenhle singl je opravdu "Super vtip"! (S)

lidskezdroje.bc.com 

PHR Records 

Desku poskytli PHR Records, díky!

Žádné komentáře: