středa 15. března 2023

Kepi Ghoulie - Ramones In Love
























12"LP (Pirates Press Records)

Pokud máte rádi Ramones a navíc jejich pomalé romantické písničky, jste na tom podobně jako Kepi Ghoulie (Kalifornie). Kepi Ghoulie je talentovaný chlapík, jak hudebně i graficky. Byl frontman americké pop punkové skupiny kapely Groovie Ghoulies ze Sacramenta v Kalifornii. Aktuálně Kepi hodně hraje, píše dobré písničky, kreslí a po mnoho let má rád punk rock - hlavně punk rock ve stylu Ramones. Jednou z novinek v jeho diskografii je album "Ramones In Love", které vyšlo na růžovém vinylu u Pirates Press Records.

S punkem, potažmo pop-punkem, je Kepi spojený po mnoho let a to díky zmíněné pop-punk skupině Groovie Ghoulies. Fungovali v letech 1983–2007 a jejich garážový pop-punk / rock´n´roll byl hodně inspirovaný rannou tvorbou Ramones nebo rannými Misfits. Jejich desky jsou spojené s horror kreslenou grafikou a občas na nich najdeme předělávky známých písniček z 60/70/80 let. Za zmínku stojí i to, že několik desek jim vyšlo na Lookout! Records. Kepi Ghoulie  je jedním z nových jmen na Pirates Press Records, v reedici zde vyšly dvě desky Groovie Ghoulies a i jeho nové sólové album "Ramones In Love" nebo LP KEPI GHOULIE - FULL MOON FOREVER.

Před nějakým časem jsem narazil na super desku, snad projekt - Bobby Ramone a jeho album Rocket To Kingston, super deska! Kepi Ghoulie a jeho album "Ramones In Love" je podobným zjevením. Hlavně pokud máte rádi Ramones! No, hlavně jejich pomalé romantické písničky. Potom jste na Kepiho vlnách, jeho lidé. Kepi nahrál a nazpíval třináct jejich notoricky známých pecek, jen sám s kytarou a možná Tě chytnou za srdce, ikdyž nenávidíš Valentýna! 

Kepi má skvělej hlas, hodně podobnej zpěvákovi Ramones Joeymu a snad i trochu Billymu Corganovi. Na Kepim je poznat, že má rád Ramones a navíc mu jde moc dobře zpívat jejich písničky, hlavně ty pomalé, dojáky. Ramones hráli většinu svých písniček naživo o hodně rychleji než na deskách, přesto skoro na každé jejich desce najdeme i nějakou pomalou, až romantickou pecku. Mám tyhle "dojáky" moc rád a Joey Ramone je dokázal zazpívat naprosto božsky. One, two, three, four... Kepi není další Ramone, má je rád a určitě po mnoho let hrál jejich písničky akusticky na "after party" po koncertech. O co rychleji hráli Ramones, o to pomaleji Kepi hraje již tak pomalé Ramones písničky a zní to hodně dobře. V jeho podání na desce uslyšíme předělávky: I Wanna Be Your Boyfriend, I Remember You, Here Today, Gone Tomorrow, Needles And Pins, Questioningly, I Want You Around, Baby, I Love You, She's A Sensation, 7-11, My-My Kind Of A Girl, Howling At The Moon (Sha-La-La), She Belongs To Me a Bye Bye Baby. 

Myslím, že vetšinu písniček budete dobře nebo ještě lépe znát! "Ramones In Love" je skvělý Ramones Tribute a jeho hlavním plusem je skvělý Kepiho hlas a jeho loajalita k Ramones. Písničky jsou založeny hlavně na skvělém hlasu a atmosféru některých z nich citlivě dotvářejí doprovodné nástroje. Poslouchá se to skvěle a musím říct, že vinyl protáčím opravdu často! Na Kepiho písničkách, jeho světě, se mi líbí i to, že vyznívá pozitivně - do dnešní rychlé doby vnáší klid, pohodu a dobrou náladu. Celá deska je k poslechu na kepighoulie.bc.com a fyzicky  seženeš u Pirates Press Records. (S)

piratespressrecords.com 

Desku poskytlo vydavatelsví Pirates Press Records, díky!

Žádné komentáře: