pondělí 19. prosince 2022

CJ RAMONE - American Beauty
























12"LP picture (Pirates Press Records)

Máte rádi Ramones? Nikdy jsem na jejich muzice moc neujížděl, ale až ve "středním" věku mě zasáhl šíp "ramonesův"! Jedním ze stále žijících "ramonů" je CJ Ramone, vlastním jménem Christopher Joseph Ward. V Ramones přijal "umělecké jméno" CJ Ramone a hrál s nimi na bassu od roku 1989, až do rozpadu v roce 1996. Nahradil tehdy Dee Dee Ramona. CJ stále hraje a udržuje při životě chytlavé punkrockové vypalovačky, přesně ve stylu, jak to uměli jen Ramones. 

CJ Ramone zatím nahrál čtyři alba a první tři vyšly v reedici na picture 12"LP vinylech u Pirates Press Records. Reconquista, Last Chance To Dance a American Beauty. Po nich následuje zatím poslední deska "The Holy Spell...", která vyšla pod hlavičkou legendárního labelu "melo" skate punk labelu Fat Wreck Chords. Budu se ale držet poslední desky z trojlístku na Pirates Press - alba "American Beauty". CJ Ramone je základ a jeho doprovod se na jednotlivých deskách mění. Na tomto albu s ním hrají Pete Sosa (Fm359, Roger Miret & The Disasters, Street Dogs), Dan Root (Adolescents) a Steve Soto ( Adolescents, Agent Orange). 

"American Beauty" výrazně nevybočuje, je to melodická, přímočará deska, zahraná s lehkostí a drží se zvuku The Ramones. Silné zapamatovatené melodie, energie a nic navíc. Většinu písniček si broukám hned po prvním poslechu. Mají v sobě sílu, která obyčejný den prostě a jednoduše vylepší, v tom je jejich síla. CJ Ramone drží vlajku Ramones nad hlavou, prostě to slyšíš v jeho písničkách. Stejně tak nejde nepřeslechnout jeho talent psát silné punkrockové pecky - s lehkostí a nezaměnitelným šarmem. Ramones tam jsou, ale zároveň uslyšíš něco navíc, co do toho vložil CJ.

CJ rozhodně umí psát písničky v duchu „ramonů“ – jednoduchý, přímočarý, melodický a zapamatovatelný punkrock a všechno tohle dostaneš i na albu "American Beauty". Skvělý! Závěrečná písnička "Pony" je předělávka Toma Waitse. Písnička, která je trochu jiná, než předchozí skladby na desce. Přesto o ní lze říct, že mnohé napoví, hlavně o talentu CJ Ramona. "American Beauty" je album z roku 2017 a CJ aktuálně hraje, řečeno s nadsázkou, v "nejlepší kapele na světě" - Me First and the Gimme Gimmes. Přesně oni jsou králové cover verzí všemožných písniček. Ano, dokážou ze skvělých pop písniček vytvořit ještě lepší pop punkové písničky a když poslouchám předělávku "Pony", chápu proč je CJ součástí tohoto kabaretu. 

Album "American Beauty" ještě seženeš. Je to skvělá deska a pokud máš rád Ramones, neváhej. Zakončím stejně jako psaní o předchozím albu - „Cj je dokonalý Ramone, který nese prapor a udržuje jméno rodiny“ a tím lze mé psaní zakončit, kdo má rád melodický punk rock, bude myslím nadšený. (S)

Seznam skladeb:
01 - Let's Go 
02 - Yeah Yeah Yeah
03 - You'll Never Make Me Believe 
04 - Before the Lights Go Out 
05 - Girlfriend in a Graveyard 
06 - Tommy's Gone 
07 - Run Around 
08 - Steady as She Goes 
09 - Without You 
10 - Be a Good Girl 
11 - Moral to the Story 
12 - Pony 

piratespressrecords.com 

Desku poskytlo vydavatelsví Pirates Press Records, díky!

K poslechu zde
Seženeš zde

Žádné komentáře: