úterý 24. května 2022

The Drowns – Lunatics

12“MLP (Pirates Press Records)

Letošní rok zahájili The Drowns singlem „Know Who You Are“, na kterém měli jednu vlastní písničku a předělávku “Know Who You Are” od Slade. Show pokračuje a v květnu vyšlo šesti skladbové EP "Lunatics". Tahle parta z města Seattle funguje od roku 2018, kdy začali hrát jako trojice. Od EP „The Sound“ je zastihneš již jako čtyřlístek a ve stejné sestavě pokračují na "Lunatics". Podobně jako na předchozích nahrávkách dostaneš bezprostřední, sympaticky podaný, melodický punk rock s příchutí oi a rock´n´rollu. Zahraný je vždy naplno, s úsměvem a pánové s tohle formou přináší i novou nahrávku. Je slyšet, že jsou stále více vyhraní a co víc, že je hraní baví a nebojí se experimentovat. Deska vyšla opět u Pirates Press Records a kapela volně navazuje na svá předchozí alba „Under Tension“ a „View From Bottom“.

Deska se rozjíždí v rytmu rychlého rock´n´rollu, peckou „Live Like Yer Dyin“. Z rozjetého vlaku bravurně přeskočí to melodické pecky "Lunatics". Melodický punk rock je pojítkem, ale každá písnička na "Lunatics" bude trochu o něčem jiném a k melodickému punk rocku se vždycky dostaneme namícháním jiného koktailu. The Drowns bych označil jako svěží kapelu. Vidím čtyři chlapíky, kteří se věnují hraní, posouvají se a snad by se dalo říct – rostou. Je z nich cítit nadšení a snad i díky tomu hrají „s lehkostí“. Ve spoustě věcí, které dnešní doba nabízí, občas cítím otupení. Tihle borci ale nechávají pocítit své nadšení a už jen to je inspirativní. Nahrávce „Lunatic“ toho nejde moc vytknout, tedy pokud se na něj nebudeš dívat černobílou optikou. Je to fajnová melodická deska, dobře zahraná a s výrazným zvukem. The Drowns se drží toho, co jim jde evidentně nejlépe, psát melodické punk rockové písničky. V textech volí různá témata, dokáží napsat silnou písničku třeba o bezdomovectví, o životě bez práce, střídání fajn života na turné a návratů do běžných zaměstnání. Dokáží se i zklidnit a zahrát super pecku jakou je "Look What We've Become'". O tom všem je EP „Lunatic“ a jak jsem zmínil v úvodu, každá ze šesti písniček je trochu jiná. Singl je určitě progresivní, kapela má nějaké nahrávky za sebou a jasně je cítit, že pánové se nebojí experimentovat. Propojují odér melodického punk rocku s rock´n ´rollem, oi punkem, rockem, ale třeba i americkým písničkářstvím.

S novým singlem The Drowns dostávám všechno, co mám na tohle stylu rád – silné melodie a od srdce zahraný punk rock. Parádní deska! (S)

piratespressrecords.com

thedrowns.bc.com

Desku poskytlo vydavatelsví Pirates Press, díky!

Žádné komentáře: