čtvrtek 10. února 2022

Sweat - Gotta Give It Up

sa12“LP (Pirates Press Records)

Novinkou na Pirates Press Records je album "Gotta Give It Up" hardcore kapely SWEAT z Los Angeles, kteří o sobě dali poprvé vědět v roce 2020 debutním singlem na Vitriol Records (label kytaristy SWEAT, Justina Smitha). Známá jména v sestavě nový kapel vždycky zaujmou a SWEAT nejsou vyjímkou, najdeš u nich členy Graf Orlock, Dangers, Dogteeth a Ghostlimb. Koncem ledna spatřilo světlo světa jejich debutní album! Uslyšíš na něm deset intenzivních pecek plných výrazných riffů, ostrého zvuku a množství zvratů. Osobně ho protáčím stále dokola!

Ochutnávkou, prvním singlem, která desce předcházela byla skladba ‘Machismo’ nebo studiový živák k písničce "Hit & Run". SWEAT nastínili, co očekávat a v jakých vodách se budeme pohybovat. Kapela rozhodně zaujme moderním a „silným“ zvukem, riffy a množstvím vlivů, kterými je jejich muzika doslova nasáknutá. Přesto, zmíněný moderní zvuk, jako by se protínal se „starou školou“ a styly jako je třeba hardrock. Albu vládne výrazný ženský vokál, podpořený neméně dobrými doprovodnými vokály. Zpěvačka si „jede“ svou linku, celek pěkně „rozčísne“ a jen dodává intenzivnímu vyznění nahrávky. Ale jak to celé zní? Jako silná, intenzivní deska, s parádním zvukem a spoustou energie. Album má svoji atmosféru, svůj švih a drive. Riffy ale vládnou! SWEAT vyvolávají dojem svěží a originální muziky – pulzující a nepředvídatelné, ve které se jednotlivé vlivy promíchali a zní neotřele. SWEAT jsou plni energie, ale k agresivitě mají daleko.

Puzzle alba je poskládané ze střípků různých stylů. Celek drží skvěle pohromadě a zní zajímavě. Osobitě, neotřele a potrhují to zajisté dlouholeté zkušenosti jednotlivých členů v přechozích kapelách. Od prvních vteřin se valý hutný mix, silné riffy a postupně se odkrývají zákoutí, neotřelé vlivy nebo postupy. Ať už hardrock, kontrasty rychlostí a každý jednotlivý nástroj o sobě dá během desek vědět, přesto nezní sebestředně.

"Gotta Give It Up" - čím víc tu desku poslouchám, tím víc mě to baví. Album je hodně pestré, přesto kompatní. Je to je tlak a míří se přímo na branku! Zvuk, riffy, intezita a čitelnost! Skvělá deska a dej jí šanci! (S)

piratespressrecords.com

Desku poskytlo vydavatelsví Pirates Press, díky!

Žádné komentáře: