pondělí 1. listopadu 2021

12“LP (Raw Zine recs.)

Plzeňský label Raw Zine recs. přináší na svém novém vydání nádech cizokrajných krajů a krevní tranfuzi pro milovníky fastcore / thrashcore. Vychází velká deska TERLARANG (thrash / grindcore - Kuala Kangsar, Perak, Malajsie). Malajsie - když slyším o těchto končinách, vzpomenu si na skvělý dokument Whitey Will Pay - Wojczech´ & `G.Las´ / 2oo3 SouthEastAsia-Tour (Thailand / Malaysia / Singapore / Indonesia). V loňském roce myslím Malajsii navštívilo i vltavotýnské extrémní komando Rabies a tuším, že na jednom z koncertních plakátů bylo i jméno TERLARANG. Fastcoristé TERLARANG jsou samozřejmě z Malajsie, hrají rychle a zběsile, přesně v duchu hesla Play Fast Or Don´t. Fungují od roku 2007 a jejich diskografii "zdobí" společné nahrávky s Godstomper, FUCK ON THE BEACH (na vydání se podíleli i Dead Heroes Records), Tersanjung13, Archagathus, Sete Star Sept. Po letech příprav jim vychází album "Forbidden" a jak je slyšet, tenhle trojlístek je v plné síle.

Uslyšíme 26 pecek rychlého fastcore / thrashcore punku, na vinylu rozděleného na "thrashcore" / "fastcore" stranu - na každé je po 13 skladbách hodně rychlé muziky s uvřískaným vokálem. Pokud miluješ fastcore, dostaneš všechno co máš rád - ultra rychlý punk ve stylu produkce labelu 625 thrashcore. Prostě a jednoduše - krátké pecky s množstvím změn, klasické "nahánění" – rychleji / pomaleji a občasné „circle pit“ pasáže.

Deska vyšla v kooperaci s minoRobscuR, Rest Of Noise Productions, Pasidaryk Pats recs. a TERLARANG. O mastering dělal DAL RANDALL (MAMMOTH SOUND MASTERING) a vychází v nákladu 250 ks červeno-černých marble vinylů. V obalu najdeš jako bonus nášivku s logem kapely a na první pohled je vidět, že ten kdo vydání připravoval, to dělal s láskou a precizností. Všechno do sebe skvěle zapadá, obal je vypilovaný do posledního detailu a prolínání červené s černou, je zaručená kombinace barev. Pokud hledáte tip na novou fastcore havrávku, zkuste TERLARANG „Forbidden“. Jo, nedá mi to ještě nedoporučit desku Jodie Faster (fast / hardcore / punk z francozského Lille a jejich „Complete Discography“). Doporučuji i proto, že jejich muzika je rychlá a vychází v podobný čas, jako deska TERLARANG. Jaký je album „Forbidden“? Rychlé! Žádné další závěry nečekej a přehrávej s hlasitostí na snesitelné maximum! Tohle buď miluješ nebo nenávidíš. Heslo pod logem kapely v insertu přesně vystihuje produkci kapely – "chaotic thrashcore violence".(S)

Ochutnávka najdeš na terlarang.bc.com.

Desku věnoval pan Trojka (Raw Zine recs.). Děkuju!

Žádné komentáře: