čtvrtek 13. září 2018

The Junk Food – Rather Go

7“EP (No Front Teeth Records)
Jsou to již dva roky, co se jako blesk z čistého nebe objevila kapela s názvem THE JUNK FOOD a zaujali mě již debutním singlem, který si vydali ve vlastní režii. Ikdyž se EP jmenovalo „We Don’t Have a Hit“, myslím si, že minimálně jeden hit se tam našel. Čas nezastavíš a kluci vypouštějí svůj druhý singl pojmenovaný „RATHER GO“.
Začnu opět oklikou. Životní cesty každého jsou složeny z drobností, jejich prolínání a mnohdy náhodných setkávání. Je to již pár let, co jsem narazil na labely Rock Star a P.Trash Records (R.I.P.) z Německa. Díky nim jsem poznal několik prima kapel a jednou z nich byla i anglická skupina Miscalculations. Dobrá kapela, ke které se vracím poměrně často, hlavně díky jejich písničce „Severing The Spine Of Confidence“. Pokaždé když nemám dobrou náladu, mi tahle pecka naprosto zvedne náladu. Funguje to již několik let a mám je prostě hodně oblíbené. Právě oni byli impulzem k dalšímu hledání a narazil jsem na kapely jako Brandy Row, The Gaggers, The CRY! … Pomyslný kruh se tím ale neuzavírá, přesto – Marco (Miscalculations, The Gaggers) vede v Londýně svůj D.I.Y. punk rockový label No Front Teeth Records. Vyšlo zde mraky zajímavých kapel, převážně ze škatulky „garage, power pop, new-wave“. Většina z kapel je poměrně „neviditelných“, underground v undergroudu, přesto skvělých! Ano, hodně stylově podobných skupin vycházelo i na duševně spřízněném labelu P.Trash Records. S No Front Teeth Records se můžeš seznámit v následujícím rozhovoru a já neomylně směřuji k informaci, že nový singl THE JUNK FOOD vyšel nedávno právě na tomhle prima labelu. Osobně si myslím, že to je naprosto super, protože jak THE JUNK FOOD, tak label a kapely majitele labelu Marca, jsou si v mnohém hodně podobné, jedou na podobných vlnách. Možná i díky tomu si THE JUNK FOOD mohli zahrát na letošním Rebellion festivalu v britském Blackpoolu.
Na singlu jsou čtyři pecky, takže poctivá stopáž singlu je zaručena. Natáčení probíhalo během února u Honzy Bláhy v pražském Total Record studiu a producentsky kapele vypomáhal Brian W. Evans (Moonshine Howlers, Just Wär). Obal udělal Marco (No Front Teeth Records ). EP vyšlo ve dvou různých provedeních, klasické EP a limitovaná edice tzv. "pizza krabice" v nákladu 30ks. Jedno z THE JUNK FOOD hesel zní „Cheap, fast and easy!“ a o mnohém snad i vypovídá. Já z nich cítím nadšení pro hraní (pro styl, který co hrají) a je to poznat i v jejich písničkách. TY mají svojí náladu, švih a lehkost. V hudebce se něco takové myslím nemůžeš naučit:). Na svém profilu thejunkfood.bandcamp.com nabízejí k ochutnání písničku "So High, So Deep". Další tři písničky na pilotní skladbu plynule navazují. Stylově jsou podobné, ikdyž každá rozkvétá svým vlastním květem, a jejich vůně vyvolávají různé nálady. Plynule navazují na svůj debut We Don’t Have a Hit a celý to do sebe tak nějak zapadá. Stylově vyladění jsou myslím od svého prvního koncertu a podle písniček mají kluci i jasno v přístupu k tvoření. Nedochází na žádné velké experimenty, ale ani na zklamání. Svůj styl zase kousek posouvají, přesto zůstávají věrní cestě, na kterou se vydali. Druhý singl mě opět baví a já se stále těším na živé vystoupení, které se mi zatím nepovedlo vidět. Další singl zase za rok? (S)
PS: Pokud by Tě zajímalo, co mají The Junk Food před sebou, tak v září zahrají s kapelou Foxy, složenou z bývalých členů Social Distortion, The Damned nebo English Dogs i na pražském koncertě The Bar Stool Preachers, kapely syna zpěváka Cock Sparrer.
11.9. Kolín, Bar Pod Hodinama + FOXY (USA) FB akce
14.9. Praha, 007 + The Bar Stool Preachers (UK) FB akce
Seznam skladeb:
  1. So High, So Deep
  2. Just Another Day
  3. Age Of Vampires
  4. Rather Go

Žádné komentáře: