čtvrtek 25. října 2012

VOCATIO INTERNA/ K.I.T.T. – split

7“EP (Totalitarianism Still Continues + více)

„Nad Tatrou sa blýska hromy divo bijú … „. Zřejmě se tak stalo a power violence na Slovensku ožil. „Šém“ do hlavy golema byl vložený a montrum oživá. Kdybych neznal vydavatele této nahrávky, můj tip by zněl R.S.R., Deep Six nebo 625 Thrash Core. Nevychází však ani na jednom z nich, ale na slovenském labelu Totalitarianism Still Continues (+ několik dalších labelů). Navíc, jak jsem se dočetl v rozhovoru s Abortion (na periferia.cz), T.S.C. je jediné fungující slovenské vydavatelství. Nevěřím svým uším, ale jehla gramofonu referuje jasně – power violence na Slovensku žije a dokonce jsou tam i 3 p/w kapely! „POWER VIOLENCE is the way forward“ (PW je cesta vpřed a já jsem se tohle heslo dočetl někde na netu - nezbývá než souhlasit). V hlavě držím dva power violence singly z loňského roku, na kterých jsem hodně ujížděl - JUDAS a SICK fuckin O.. Split VOCATIO INTERNA/ K.I.T.T., by mohl plynule navázat na produkci obou kapel. Potřebuje k životu hlučnou muziku? Potřebuje slyšet power violence? VOCATIO INTERNA/ K.I.T.T. je na světě!

Společný split sdílejí dvě slovenské brusky VOCATIO INTERNA a K.I.T.T.. Obě kapely jsou hodně extrémní, temné a spojuje je nenávist! „VOCATIO INTERNA (power-violence / Čadca/Ostrava): „ Narodili sme sa zacali zrat hlinu a pocuvat power violence. Boli sme traja. Neskor sa pridal Kaw pak emigroval. Pak prisiel Skulda. Drti s nama na basu dodnes. Navzdy. Mame radi vsetko neesteticke a zvratene. chces so mnou chodit?”. Opakuji se, ale znáte to – opakování je matka moudrosti. Krlomné postupy, drtivá rytmika, změny temp – tenhle vlak nikde nestaví, jen občas sklouzne k sludge bahením riffům. Zapomeň na zavedené hudební postupy, máš před sebou svět power violence. “Ja som bastard, náhle bastard, navždy bastard, šťastně bastard”. Čekat pozitivní poselství by bylo naivní. Co Tě nezabije, to Tě posilní a VI jsou ve svém stylu parádní! Písničky pocházejí ze stejného nahrávání, jako jejich strana split EP s PRÜGELKNABE. Soustřeď se, otáčky na gramci nastav na 45 RPM a koncentruj svou mysl. Výsledek se přijde sám … tohle Tě bude drtit, stejně jako pán pojídající děti na obalu. Nihilismus trasnformovaný do poselství!

KITT (power-violence / Žilina) – otáčky přepněte na 33RPM. Někdy je opravdu potřeba na desky napsat otáčky! Já jsem si dopřával KITT na 45RPM a skoro jsem si říkal, že Quattro Stagiony mají své následovníky. Zpátky na zem, elektronické intro, které je rozbuškou pro hudební destrukci, pojmenovanou KITT. Lokalizace opět Slovensko a ikdyž jsem otáčky snížil na správnou hodnotu, je to stále hodně rychlá rubanice. Dle sestavy v bookletu by se mělo jedna o duo, když koncertní sestava vypadá klasicky. KITT produkují hodně hrubý extrémní hardcore/power violence, dva řevy, se spoustou změn a množstvím krkolomných variací. Opět platí, že musíš být ve střehu, ikdyž nechceš! Strana uteče, stejně rychle, jako den dovolené, a elektronické intro je nahrazeno outrem z lidovky. Konec! „Na pohlad hnusné tváre, v hlbke srdca žiariace plamene …“. Hodně dobrý!

Přežil jsem DIY power violence souboj - VI (45RPM) vs. KITT (33RPM) - dopadl nerozhodně. Těším se na další útkání a hlavně živá vystoupení. Nahrávka je čisté zlo a já smekám svou „bekovku“. (S)

PS: vychází na barevném vinylu!
PS2: nahrávky od Totalitarianism Still Continues jsou k dostání Papagájův Hlasatel. Tohle EP učitě seženeš také u Olga Hepnarová Records, což je institut pro výuku power violence v Čechách a na Moravě.

http://www.punkgen.sk  
http://bandzone.cz/vocatiointerna
http://bandzone.cz/kitt

Seznam skladeb:
01. VOCATIO INTERNA - Stláčam spúšť
02. VOCATIO INTERNA - Ty nenávidíš mňa
03. VOCATIO INTERNA - Bastard

04. K.I.T.T. - Chcem žiť v hline
05. K.I.T.T. - Hnusné tváre
06. K.I.T.T. - M.S.Z.J.
07. K.I.T.T. - Ten nenávidel svet

Žádné komentáře: