pátek 18. května 2012

THE REVOLTS - The Revolts

10“LP (Pirates Press Records)

Co se ukrývá za tímhle „výstředním“ obalem? „Křičící“ postava, která vypadá jako kdyby se jeden ze členů STRANGE ATTRACTOR klepnul kladívkem do prstu a na práci si vzal staré tričko Iron Maiden, co nosil na základce. Těžko posoudit co přijde! Mění se trendy, oblíbené hudební styly. Lidi přicházejí a odcházejí. Z malých kapel jsou časem velké, z velkých ještě větší. Život je velký kruh a to se mi na něm líbí. Pár řádek, které snad vystihují i to, že se v Re-Volts sešli členové poměrně „velkých“ kapel a svým způsobem se vrátili v čase.
V recenzi budu psát o melodickém punku, pop punku … nedá nesouhlasit s tím, že tento styl umí nejlíp zahrát v Americe. Nejvíc profláknuté kapely tohoto ranku jsou na Fat Wreck. Mají to tam tak nějak v krvi. RE-VOLTS je poměrně neznámá kapela, alespoň u nás, a sešli se v ní členové ALL star kapel melodického punku. Předem je jasné, že to nemůže znít špatně. RE-VOLTS = Spike (SWINGIN' UTTERS, ME FIRST & THE GIMME GIMMES) + Darius (SWINGIN' UTTERS) + Jack (ONE MAN ARMY, DEAD TO ME) + Paul (BOTTLES AND SKULLS). V kapele aktuálně hraje na bassu Heiko Schrepel, (ex US Bombs, One Man Army) a o nahrávku se postaral Jamie McMann (Engineer at Motor Studios, San Francisco). Nic moc to neřekne, ale při bližším ohledání by jsi zjistil(a), že nahrával spousty desek pro Fat Wreck, něco pro Pirates Press a Deranged. Zaručeně ví, jak má výsledek znít a pokud mohu mluvit dle Re-Volts, taky tak zní – výborně!
Mám rád desetipalce a tenhle kousek již nějaký ten týden protáčím na plotně. Máš možnost slyšet 6 pecek melodického punku, říznutého pop punkem (snad i power popem). Písničky jsou perfektně napsané a to má tu výhodu, že si je budeš velice brzo pobrukovat a co víc – pamatovat. To je velký plus, často mně deska baví, ale za chvilku spline se sbírkou a nějak není důvodu k návratům. U Re-Volts to neplatí. Slyším z nich spousty osvědčených jmen melodického punk hardcore, stejně tak i odlesk kapel, ve kterých jednotlivý členové působí. Zahrané svěžím stylem a hvězdičkou na dortu je super zvuk, který je autentický (bez studiové chemie). Pokud Vás někdy bavili ranní No Use For a Name, v jejichž muzice bylo v jedné rovině energické podání, melodie a mrazivě melancholický odér – vyzkoušej RE-VOLTS. Nedalo mi nevzpomenout si na Pollen, které jsem měl kdysi velice rád. V záplavě nahrávek dnešních dní, by pro Tebe mohli být příjemným překvapením. (S)
http://www.myspace.com/sfrevolts
http://www.piratespress.com/

Seznam skladeb:
01. Piles
02. Scales
03. Remains
04. Kick It Over
05. Bridge & Tunnel
06. Runner


Žádné komentáře: