sobota 4. února 2012

THE AFTERNOON GENTLEMEN / CHIENS – split


7“EP (Dead Heroes Records + více)

Žhavou novinkou na Dead Heroes Records je split singl THE AFTERNOON GENTLEMEN / CHIENS. Společná nahrávka dvou kapel, které se zajisté zapsali do paměti nejednoho posluchače extrémního hardcore grindu svými vystoupeními na Obscene / Play Fast OR Don´t festivalech. Společné EP je čerstvě venku a vzpomínky mají hmatatelnou podobu. Ostatně i v děkovačkách na aktuálním split EP, najdeme poděkováním právě těmto českým festivalům. THE AFTERNOON GENTLEMEN i CHIENS – obě kapely jsou nemilosrdná GRIND „rubanice“ a dle mého patří ke špičce extrémní evropské muziky. Určitě by je doporučil nejen Broňa fastcorista, ale i institut pro mentální hygienu. Poslech je možné aplikovat jako očistnou kúru pro duševní zdraví - stačí jen zrušit registrace na Facebooku nebo Twitteru, pít hodně vody a poslech splitu THE AFTERNOON GENTLEMEN / CHIENS pak už bude jen třešničkou na dortu. Myšlenky budeš mít čisté a budeš navěky chlapík jako rys!

Singl vyšel v kooperaci několika labelů. České luhy a háje zastupuje aktivní label Dead Heroes Records (+ Give Praise records, I Feel Good a Tombs in the Valley). EP vychází na barevném vinylu, s plakátem a perfektní grafikou od chlapíka jménem Jord aka Pogger. GENTS vs. CHIENS - souboj titánů, neboli fast as fuck power vs. violence/grind-core - UK vs.Francie. Výsledek 0:0.

Středovému kolečku na první straně vévodí hlava plešatého pána, na které si pochutnávají červíci. Startují THE AFTERNOON GENTLEMEN, kteří mají čerstvě venku diskografii 'Pissedography'. Hodně se o nich mluví a příznivci rychlé muziky tuší, že tohle nebude legrace. Není. Začátek má podobnou atmosféru jako při začátku desky SHANK - intro a jdeme na to v rytmu ultra speed grindcore říznutého power violence. Nálož extrémní muziky, spousty změn – ano rozjetý buldozer se valý a drtí všechno. GENTS hrají kompilovaně, ale chytlavě a pokud ujíždíš na kombinování ultra ječáku se řvaným hlasem, tak budeš spokojený. Určitě si vybavíte DESPISE YOU/HATRED SURGE - jízda! Jedna pecka začíná jako kdyby Katona z HIRAX chytli za … „ucho“?. Rich, zpěvák GENTS souběžně zpívá ve fastcore/grindové UK partě Joe Pesci (nejsem si jistý jestli stále hrají) a odzpíval i anglické reunion koncerty s Insect Warfare (USA). Beer for life vs. Fast music for life!

Strana druhá, tentokrát s hlavičkou medvídka (na červíky se nazapomnělo) a na ní jsou frantíci CHIENS. Zrychlení z 0 na 100 během několik vteřin a ani rychlost oproti GENTS nepolevuje. CHIENS hrají hrubej grindcore se spoustou změn, bez výraznějších technických kudrlinek a s výborným zvukem, díky kterému má jejich muzika strašnou silu. Zažívám všechno, co mám na GRINDCORE rád – střih – opět grind jízda! Nemá cenu psát víc, skvělý a živě to musí být totální jízda.

Určitě zajímavou informací bude, že GENTS zahrají na letošním Play Fast Or Don´t festivalu! Pokud se Ti líbil split The Afternoon Gentleman / OSK – split, tak neváhej a budeš spokojený. Obě kapely hrají s naprostým zapálením pro grindcore, power violence. Společné EP má výborný zvuk, spád a hitovost ... Play Fast Die young … znáš to, že? (S)

Více informací najdeš na http://deadheroeslabel.blogspot.com.

www.myspace.com/chiensgrind
www.myspace.com/theafternoongentlemen

PS: singl seženeš u Dead Heroes Records.

PS2: Drobná oprava od Ondry (Dead Heroes): "... jedna maličkost u recenze - Chiens znamená v překladu Psi, takže na polepce na vinylu mají hlavu psa - a ne medvídka. Taky jsem to dlouho nevědel, ale bylo mně to vysvětleno na Play Fastu přímo od lidi z Chiens a od Williamse / I feel Good records." Takže tak!

Žádné komentáře: