čtvrtek 16. května 2019

Fyasco ‎– Kurva to je tlak / Nech žije smrť!


7"EP (Totalitarianism Still Continues)

Fyasco není jako Fiasco. Nedržím v ruce nevydanou raritní nahrávku mého oblíbence Wesleyho Willise a jeho kapely Fiasco, ale nový singl slovenských Fyasco. Ep spojuje dvě nahrávací session Kurva to je tlak (18.11.2017) / Nech žije smrť! (27.12.2018) a vychází jako 7"EP na Totalitarianism Still Continues. EP ještě voní novotou a od prvního pohledu je mi jasné, že borci z Fyasco mají rádi nadsázku, hodně osobitý humor a Tinu Turner? (Wesley měl zase rád autobusy a Alanis Morissette). Fyasco mají svůj styl a vlastně i poměrně blízko ke zmíněným Fiasco:). Hudebně dostaneš mix možných, i nemožných, variací hardcore punku metalu ... mix krkolomný, ale fungující!
Fyasco jsou duo z Trenčína a když se podíváš na jejich video k písničce Tina Turner, pochopíš, jakým směrem se jejich humor ubírá. Singl propojuje dvě ruzná nahrávací session, různé styly hardcore punk metalu, ale hlavně z něj dýchne osobitost a nadsázka. Může se Ti to líbit nebo nelíbit, budeš to milovat nebo nenávidět, ale to je tak asi všechno, co s tím můžeš udělat. Fyasco mají svůj styl a když jsem omrknul video k jejich skladbě Tina Turner, vybavil se mi klip Agnostic Front ke skladbě Gotta Go. Promíchej roky, kontinenty ... odér ulice a země původu, dýchne z obou. Asi to lze opravdu jen milovat nebo nenávidět. Není nic mezi tím. Nebo se s Fyasco prostě bavit... Texty se motají kolem smrti (no, osobně nemám podobnou lyriku o smrti, sebevraždách, rád... mám k tomu své důvody), penězích (výzva k šéfovi, aby jim snížil plat, že ty prachy už fakt nemají kam dát, je opravdu vtipná... ), drogách ... druhá strana startuje opět startuje textem o smrti, sebevraždě, pak o sXe
NACO SI STREJDEDZAK
KED NEMAS VODICAK!!!
NAS TREBA ODVIEZT DOMOV
ZO VSETKYCH BAROVYCH HROBOV!
a Tině Turner.
KOLKO TINA TURNER DREPLA
KED MA TAKE VELKE STEHNA
KURVA TO JE TLAK!!!
Poslední dva jsou velice vtipný! Riff střídá riff. Přeskakuje se ze stylu na styl ... No, je to KURVA TLAK, ale má to něco do sebe :) Je mi jasný, že Fyasco mají svůj styl a napasovat je na nějaký škatulky nebo vzorce prostě NEJDE! Rock over London, Rock on Trenčín! (S)
K poslechu na:
fyasco.bc.com/kurva-to-je-tlak (released November 18, 2017)
fyasco.bc.com/nech-zije-smrt (released December 27, 2018)
fyasco.bc.com
label.punkgen.sk
Tracklist
A1 Nech Žije Smrť!
A2 Strejdejdžák
A3 Tina Tarner
B1 Nech Žije Smrť II.
B2 Gloryhoul
B3 Peňáze II.
B4 Metal Fetam Semtam

Žádné komentáře: