pondělí 4. února 2013

THE AFTERNOON GENTLEMEN - Power Joogle Pogger Violence

10“EP (Dead Heroes Records)

„Odpolední džentlmani“ jsou z anglického Leedsu a svým pojetím extrémního hardcore / power violence / grindcore terorizují ušní bubínky svých posluchačů od roku 2007. Osobně je beru jako jednu z nejlepších, aktuálních, evropských „fast“ kapel a jsou ideálním tipem pro maniaky držící se hesla „play fast or don´t „ (Ti ale zaručeně vědí a rady nepotřebují!). "Power Joogle Pogger Violence" je zatím jejich poslední nahrávka a pohledy na desku jsou dva. Prvním z nich je, že se nám do rukou dostává nový „singl“ se čtyřmi nevydanými vály a navíc, jako bonus, skladby z EP splitů s Chiens + Suffering Mind. Druhý? Po velice krátké době od vydání “Pissedography‎“ (T.V.G. Records, 2011) vychází její pokračování. Najdeme na něm skladby ze split singlů s Chiens + Suffering Mind a čtyři nevydané pecky. Tak nebo tak, před sebou máme evropskou „klepačku“ prvotřídní kvality a 10“EP vyšel na „labelu mrtvých hrdinů“ Dead Heroes Records (v koopraci Active Rebellion) pro jejich loňské letní turné po Evropě.

Stopáž - 16 skladeb během 16 minut. Fanoušci rychlého hardcore určitě tuší, že tohle je náznak záruky kvality. Mluvit se bude jen k věci a předem říkám, že THE AFTERNOON GENTLEMEN skládají svou muziku z mnoha odnoží extrémním hardcore / power violence / grindu. Výsledkem je velice různorodý mix, který ovšem perfektně funguje a já jen čumím, jak mi tohle „blast beat“ tornádo zvedá adrenalin v krvi. Pomyslná rafička stylů osciluje mezi polohami, jednou se naklání více k INFEST a pak zase více k LACK OF INTEREST. Výživně vyrovnané, proložené nezbytnými „sludge pasážemi“ a místy metalovým odérem. Zpěvák střídá o polohy hlasu a jde mu to opravdu velice dobře. (Jak jsem již napsal v jedné recenzi - Rich, zpěvák GENTS souběžně zpívá ve fastcore/grindové UK partě Joe Pesci (nejsem si jistý, jestli stále hrají) a odzpíval anglické reunion koncerty s Insect Warfare (USA)). THE AFTERNOON GENTLEMEN, to do mě tlačí jako tsunami. Meditace pro náročné posluchače!

Lyrika, no buď si jistý, že se nebudeme pohybovat v kategorii „lepší než život“. Pohled do reality dnešních dní bude okořeněný láskou k pivu, notnou dávkou sarkasmu a cynismu. Hořkého a často i vtipného. „Kdo je to cynik? Člověk, který zná cenu všeho, ale nezná hodnotu ničeho. Cynik? Tak se říká idealista realistovi. Cynik je parazit civilizace. Živí se tím, že ji popírá, protože je přesvědčen, že se nezhroutí.“ Citáty. Jeden německý filosof „hájí intelektuální cynismus jako způsob, jak se vymanit z otroctví moderní společnosti a jejích neosobních sil a získat si vůči nim „sebezáchovný odstup“. Na splitu s OSK byl jeden věnovaný fenoménu post-hc, dále trendům v hardcore / grindcore a proti grindcore elitářství, aktuálně to „schytají“ crusteři. Dotčený z toho doufám nikdo nebude.

Navrch skvělý barevný obal ve stylu zmutovaného seriálu Futurama, který kreslil Pogger Jord (http://www.discogs.com/artist/Pogger) a barevný vinyl. Potřebuješ víc? Heslo „play fast or don´t „ v případě THE AFTERNOON GENTLEMEN platí na 100%. (S)

Seznam skladeb:
A:
Oranjeboom (Unreleased)
3 Hammers (Unreleased)
F.T.T.
Doins Head
Bin Lurker
Hungy
Scum Of The Earth
4/4

B:
Neocrust 0 - Powerviolence 1 (Unreleased)
Kill A Banker
Poggy Trou
Booze Gel Hell
Get Fucked
Nuclear Terror
Let's Stink
Piss Artist (Unreleased)


PS: článek navazuje na recenze http://czechcore.cz/cgi/sonic.cgi?templ=index&page_include=p_publications_det&id_publication=78634  
http://czechcore.cz/cgi/sonic.cgi?templ=index&page_include=p_publications_det&id_publication=78735 

A3-A8 vyšly na TAG/Chiens split 7" (Tombs In The Valley, I Feel Good, Give Praise, Dead Heroes Bros - 500 copies).

B2-B7 vyšly na TAG/Suffering Mind 7" (Tombs In The Valley, I Feel Good, Crucificados, Bullshit Propaganda, Bones Brigade - 500 copies)

http://www.youtube.com/watch?v=ZNNc_uwZGzc
http://deadheroeslabel.blogspot.cz/2012/06/afternoon-gentlemen-power-joogle-pogger.html

Žádné komentáře: